Min måned – marts 2020

Min måned - marts 2020

En overskrift, der kan beskrive marts 2020, er formentlig kaos. Alt er blevet lukket ned, alt er blevet begrænset, og vi render alle sammen rundt i uvished og bekymring. Vi selv eller folk omkring os bliver syge, og det sætter sine naturlige begrænsninger på vores normale dagligdag. Jeg har arbejdet hjemmefra i over to uger, hvilket man også kan blive en smule kuk i låget af på sigt, selvom det er yderst billigt sluppet i sammenligning med mange andre rundt omkring.

Jeg skulle sammen med en lang række andre bloggere, forfattere, forlag og gæster have været til Krimimessen i Horsens, men som du ved, blev messen af gode grunde aflyst i år, hvilket var det eneste rigtige at gøre i denne situation. I forlængelse af messen blev der igen i år afholdt en konkurrence, hvor den bedste krimiblogger i det forgangne år skulle findes.

Jeg har nu været i finalen til ‘Årts Krimiblogger’ i henholdsvis 2019, hvor Camilla fra Bogfidusen vandt, og her i år hvor Tine fra BechsBooks vandt titlen. Men på trods af to nederlag, er jeg ovenud lykkelig for, at jeg har været iblandt nogle af landets dygtigste bloggere indenfor vores felt – tusind tak til alle jer, som har stemt både på mig og på mine bloggerkollegaer.

Boganmeldelser i marts 2020

Jeg startede måneden ud med at læse og anmelde ‘Den tavse røver’ af Eva Maria Fredensborg, som jeg læste på Mofibo. Det gjorde jeg, da hendes anden bog var lige på trapperne i et fysisk format, og jeg ønskede at kende karaktererne på forhånd. Det var en yderst dejlig læseoplevelse, som tilføjer lidt til den allerede brede krimigenre.

Endnu en Mofibo Original blev anmeldt på bloggen, og det var ‘Åndemaneren’ af Lotte Petri, som er andet bind i hendes serie om Sofie Engell. Denne gang er vi i Grønland, hvor særligt miljøbeskrivelserne og det golde landskab spiller en stor rolle i fortællingen. En ganske fin krimi.

Dødskunsten’ af Ambrose Parry blev ligeledes anmeldt i marts. Jeg har ikke læst første bind i serien af de to bag pseudonymet, men jeg føler egentlig, at den gik alligevel. Er du til historiske krimier, der virkelig kan fortrylle med sit univers og samtidig lære dig en ting eller to, vil du kunne lide denne.

Den bedste krimi jeg har læst i meget lang tid må være ‘Friheden’ af Arne Dahl. Er du vimmer en fantastisk læseoplevelse, det var. Jeg er glad og taknemmelig for, at Modtryk sendte mig et eksemplar, og det er bloggens første og hidtil eneste anmeldelse, der har fået seks stjerner.

Den der falder’ af Michael Larsen er ganske givet en glimrende roman, der kan underholde mange læsere i hele landet – ja hvis ikke verden over. Desværre forstod jeg ikke helt thrillerens hensigter, og jeg måtte derfor bedømme bogen ud fra denne præmis.

Palle Schmidt har skrevet en vaskeægte banderelateret kriminalroman. ‘De efterladte’ er en dobbelttydig titel, der forklarer, hvordan de efterladte måske i virkeligheden er de, som lider mest ved dødsfald. To’eren er klar og anmeldes inden længe på bloggen.

Var du vild med ‘Rød tåge’ af David Garmark, vil du med garanti også finde ‘Sort arv’ mere end underholdende. Forfatteren har endnu engang skrevet en roman, der inddrager okkulte undertoner uden at anvende overtroiske eller urealistiske elementer. Jeg er fan, og det tror jeg, mange andre også vil være.

Ti svenskere skal dø’ af Martin Österdahl er månedens sidste anmeldelse, og denne er blevet leveret af min kære far. Han har læst den svenske forfatters roman, og skulle egentlig lige bruge lidt tid på at komme ind i fortællingen. Lidt efter lidt åbnede historien sig og blev til en medrivende politisk og historisk spændingsroman, og dette belønnede min far da også i sin anmeldelse.

Serieanmeldelse i marts 2020

Slutteligt har jeg anmeldt en tv serie i marts. Det drejer sig om den tysk-østrigske serie, ‘Ritualet’, som kan streames helt og aldeles gratis på DR. Er du ikke verdensmester i tysk, bør du holde grundigt øje med underteksterne for ikke at misse vigtige dialoger. Jeg sad som klinet til skærmen under alle afsnittene. Det er oprigtigt en spændende serie, som ikke lægger skjul på, at de har fået direkte inspiration fra dansk-svenske ‘Broen’. 

Indlægget indeholder reklame, da bøgerne er tilsendt som anmeldereksemplarer fra diverse forlag.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar