Anmeldelse af Casper – Martin Kongstad

Anmeldelse af Casper - Martin Kongstad

The man, the myth, the legend. Casper Christensen. Hold nu fast et liv, han har haft. Jeg frygtede lidt, at bogen “Casper” ville være en biografi om hovedpersonen selv – fortalt i et pænt og nydeligt format, hvor alle de grimme trolde og monstre ikke fik lov til at titte frem fra deres skjul for blot at sælge i store mængder. Men heldigvis for det, blev jeg overrasket.

Vi har her med en bog at gøre, der fortæller en ærlig historie om en af vore tids største komikere, copycat, initiativ- og idémagere. 
Og jo, Casper Christensen har selv været med til at fortælle langt størstedelen af bogens indhold, så tag lige begejstringen med et gran salt, men vi har også andre store involverede personligheder/kendisser med inde over, som kan give deres besyv på historiens forløb. Og det er forfriskende. Det nuancerer det, der ellers hurtigt kunne komme til at fremstå som et glansbillede. 
Hvis vi skal tage bogens ord for gode varer, så opfordrer Casper selv Martin Kongstad til at kontakte venner, fjender og eks’er for netop at fortælle den modsatte side af historien. I så fald der skulle være sådan en.

En lynhurtig sidebemærkning: Martin Kongstad skriver eminent. Det er næsten, som om han leger med hver eneste sætning, og det gør læsningen interessant – i mit tilfælde var ordene krydret med Claes Bangs maskuline stemme, hvilket på ingen måde var med til at forringe oplevelsen! Men forfatteren bag forfører os med sit gigantiske ordforråd. 

Casper Christensen har for mig stort set altid været et helt sindssygt inspirerende menneske – og så helt uden at kende manden. Jeg har kunne læse med i dagbladene, som har fortalt stort set alt om hans liv på godt og ondt. Måske i virkeligheden mest ondt. Men jeg har altid tænkt på, om det har været en persona. Altså om ham vi har kunne se på TV og læse om i aviserne, bladene osv. har været en karakter eller skuespil. 
Efter at have læst bogen, så tror jeg blot, at kendisstatussen og mediernes indgreb i privatlivets fred har været med til at støbe store beton-parader for at slippe for kameralinserne.

Hvis du som jeg synes, at Casper Christensen er en interessant figur, så skulle du prøve at læse bogen om selvsamme mand. Er du vimmer, hvor har han leveret meget underholdning til danskerne gennem årtier. Langt mere end jeg havde troet og kendte til. 

Jeg har lyttet til bogen på Mofibo, hvor, som jeg skrev tidligere i anmeldelsen, Claes Bang indlæser. Ligeledes et fremragende stykke arbejde her.


KARAKTER

Her får du et unikt indblik i Caspers liv Casper af Martin Kongstad
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar