Anmeldelse af Rottekongen – Pascal Engman

Anmeldelse af Rottekongen - Pascal Engman

‘Rottekongen’ er svenske Pascal Engmans tredje krimi. Debutromanen ‘Patrioterne’ lovede rigtig godt – anmeldt her på bloggen, og de gode takter fra debuten har virkelig holdt.vand. Jeg læste med stor forslugenhed og entusiasme hans anden bog, ‘Ildlandet’, hvor han introducerer nogle nye og interessante figurer,  kriminalassistent Vanessa Frank, en alenepige med så mange penge på bankbogen, så hun ikke behøver at arbejde, men som gør det alligevel, fordi hun er så stædig og dedikeret på at sætte kløerne i de grumme voldsmænd og mordere, som krydser hendes vej. Derudover møder vi Nicolas, som er en fri fugl, tidligere jægersoldat og bestemt ikke bange for toget, når der er ballade i luften – han bliver en god hjælper for Vanessa. Desværre nåede jeg uvist af hvilken grund aldrig at bringe en anmeldelse af ‘Ildlandet’ til torvs her på bloggen, hvilket den havde fortjent, for den var god. Men så råder jeg lidt bod på det ved at anmelde ‘Rottekongen’, som udkom her i slutningen af august 21.

De samme figurer optræder altså også i det, der så bliver andet og forhåbentlig ikke sidste bind i serien om om den atypiske og noget egenrådige kriminalassistent Vanessa Frank.

Man fornemmer ret tydeligt, at der bag forfatteren skjuler sig en oprindeligt uddannet journalist med interesse for det omgivende samfund og dets aktuelle problemer. Første gang jeg stødte på begrebet ‘incels’, altså disse uhyggelige mørkemænd, som lever i ufrivilligt cølibat, fordi de har svært ved at skabe normale relationer til kvinder og derfor hader og efterstræber dem, var i Katz Krefelds forrige roman, ‘Nattens udyr’, som også er anmeldt her på bloggen, og det er netop det tema, som romanen her er bygget op omkring.

Der er rigtig mange personer og mange personers skæbne i spil i fortællingen her, og dermed også en lang række løse tråde at forsøge at holde fast i, hvilket kan synes vanskeligt, men en hæsblæsende afslutning med rigtig meget action får trådene til at finde sammen.

‘Rottekongen’ er en absolut velskrevet og medrivende bog, som samtidig også er aktuel og tankevækkende i relation til me too – debatten, og skildringerne af kvindehad og ondskab er gribende og samtidig sørgmodig læsning.

Bogen fortjener så afgjort 5 stjerner i min bog, og vi ser frem til en tredje bog i serien om Vanessa Frank og Nicolas.

Rottekongen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget People’s.


KARAKTER

Bogen fortjener så absolut 5 stjerner Rottekongen af Pascal Engman
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar