Boganmeldelse – Den der falder af Michael Larsen

Boganmeldelse - Den der falder af Michael Larsen

Den der falder af Michael Larsen er en ganske interessant videnskabsthriller, der også indeholder elementer af forskellige konspirationsteorier. Tidligere i karrieren har han skrevet ‘Slangen i Sydney’ og ‘Femte sol brænder’.

En mystisk kraft hjemsøger Julie i hendes drømme. Da hun søger hjælp, har det tæt ved alvorlige konsekvenser, og da hun bliver vidne til en forbrydelse, går det op for hende, at nogen eller noget er efter hende. Denne forbrydelse bringer bogens hovedperson i en form for alliance med den mystiske forfatter Magnus Storm. Opklaringen af selvsamme forbrydelser tager sit udgangspunkt i Italien, hvor trådene starter hos en reklamemand og med en tegning. En tegning hvis portræt er netop det, Julie ser i sine drømme. 

Selvom jeg ikke er meget for det, er jeg nødt til at indrømme, at Michael Larsens skriverier er for viderekomne. Jeg var ad flere omgange hægtet fuldstændig af og måtte virkelig koncentrere mig for at følge med i handlingen. Det skal naturligvis ikke tage noget fra hans forfatterskab, men ‘Den der falder’ var simpelthen et niveau over, hvor jeg befinder på nuværende tidspunkt midt i en presset speciale-periode.
Men i og med dette er min blog, og mine anmeldelser er baseret på mine læseoplevelser, kan jeg desværre ikke kreditere bogen for det, den måske lever op til hos andre, som læser bogen.

Når vi følger hovedpersonerne, føles det næsten som at følge Robert Langdon i jagten på konspirationsteoriernes ståsteder. I Michael Larsens roman er det bare markant mere forvirrende og uden egentlig sammenhæng. Handlingen flyttes fysisk i langt højere tempo, som vi kender det fra Dan Browns fortællinger, men det bliver næsten i et tempo, hvor man knap nok kan få luft – som at hive efter vejret uden en astmainhalator ved hånden. 

Uden at sige for meget, kan jeg konkludere, at starten på kapitel 54 opsummerer det hele meget godt for mit vedkommende, da jeg var nået den del i bogen. Jeg håber ikke, at jeg ødelægger noget for nogen kommende læsere, når jeg skriver, som jeg gør, fordi jeg vil tro, at der er mange andre, som vil finde stor glæde i ‘Den der falder’ og finde bogen yderst interessant. Det var blot milevidt fra det, der fanger mig i disse tider.

Jeg skrev lidt frem og tilbage med min kontaktperson hos Turbine, Marie. Hun nævnte for mig, at Michael Larsen er mere avanceret end den gængse krimiforfatter, og det vil jeg give hende ret i. ‘Den der falder’ er for de læsere, som virkelig kan fordybe sig i en historie og følge med, selvom der er mange andre ting, der forstyrrer i dagligdagen. Cadeau til forfatteren for at skrive en roman, der formentlig i mange andre sammenhænge ville være en bog efter mit hjerte. 
Desværre kan jeg dog kun give bogen den bedømmelse, jeg finder rimelig i den pågældende situation, som jeg nu engang befinder mig i.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Turbine


KARAKTER

En thriller skrevet af en avanceret forfatter Den der falder af Michael Larsen
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar