Boganmeldelse – Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg

Boganmeldelse - Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg

‘Den tavse røver’ er første del i en ny serie ved navn Akademiet, der oprindeligt blev skrevet til lyd- og e-bogmediet Mofibo/Storytel af Eva Maria Fredensborg. Efterfølgende er bogen blevet udgivet i et fysisk eksemplar på forlaget People’sPress. Inden længe udkommer den anden bog i en fysisk udgave på selvsamme forlag, og jeg ville derfor gerne have lidt styr på karaktererne inden bog nummer to.

En ny eliteenhed bliver sammensat af den aldrende efterforsker, Conrad Løwe. Igennem hele sin karriere har han været en regelrytter, men for én gangs skyld ser hans stort på regler. I teamet findes blandt andre Nadia Elmkvist, som er en eminent afhøringsleder med sit talent for at aflæse kropssprog. 
I seriens første bind skal eliteenheden lokalisere en hjemmerøver, som er særligt brutal i sine gerninger, og selvom Conrad Løwe er en central figur, spiller Hampus Cedergren en markant større rolle end førstnævnte.

Lad mig starte min anmeldelse med en særlig tak til forfatteren for at give mig en dejlig, forfriskende læseoplevelse med en for mig ny tilgang til krimigenren. I ‘Den tavse røver’ er fokus et andet, end vi normalvis kender det fra et klassisk “efterforsker-perspektiv”. Det er ganske givet også derfor, at denne serie har fået særlig mange roser med på vejen. Jeg tilslutter mig den positive strøm, der i sin tid ramte ‘Den tavse røver’.
Lars Brygmann er i øvrigt fuldstændig fantastisk i rollen som indlæser, og denne bog var vistnok også hans debut. Jeg har dog en enkelt hage ved indlæsningen, og det er, at man kan høre hver gang, han enten synker eller lukker munden samt trækker vejret ind. Det er ikke noget, der som sådan har noget med bogen at gøre, men det har en effekt på helhedsbilledet, når jeg nu har valgt at lytte til bogen. 

I ‘Den tavse røver’ er der ikke synderlig fart over feltet. Det psykologiske aspekt, hvor vi som læsere nærmest kan mærke frygten for at stå ansigt til ansigt med en hjemmerøver, er ret intens. Og det fungerer rigtig fint.
Vi får gode og velkomponerede karakterbeskrivelser, som giver et fornuftigt billede af, hvem de er og hvilke hemmeligheder, der gemmer sig bag scenetæppet.

Lig andre Originals er kapitlerne opdelt i afsnit, og der kan derfor godt være lidt langt fra start til slut, når man først har åbnet op for posen. Overvej derfor kraftigt at læse “bare et kapitel mere” inden sengetid, hvis du er ligesom jeg og ikke kan stoppe før kapitlet er slut. 

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er læst via mit sponsorerede abonnement hos Mofibo.


KARAKTER

Et frisk pust til krimigenren Den tavse røver af Eva Maria Fredensborg
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar