Du kigger nu på indlæg i

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld er en dansk mandlig forfatter, som har bidraget med adskillige kriminalromaner til den danske krimiscene.
Han debuterede i 2007 med sin kriminalroman Før stormen, der relativt hurtigt blev fulgt op med hans anden krimi Pans hemmelighed. Disse har begge lægen Maja Holm i hovedrollen, hvor den kvindelig vicekommissær Katrine Bergman bliver introduceret i sidstnævnte udgivelse.
Netop Katrine Bergman er en tilbagevendende figur i hans senere bøger Protokollen og Sort sne falder. Med sidstnævnte vandt han Harald Mogensen Prisen i 2012, som gives for årets bedste krimiroman.

Michael Katz Krefeld har opnået stor succes med hans krimiserie om Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn. Ravn-serien bliver fortsat solgt i stor stil og sikrede forfatteren Martha-prisen i 2016 – en bogpris der er læsernes egen.
Det er en serie, om en tidligere dansk efterforsker, som arbejder med henlagte sager.
Første bog i serien hedder “Afsporet”, hvor Ravn hjælper en bekendts rengøringskone med at finde hendes datter.
Serien med den alkoholiserede tidligere efterforsker er sat til at skulle rumme hele ti udgivelser, som vi er mange, der venter spændte på. Der er i skrivende stund 5 bøger i serien.

Når dette indlæg bliver skrevet, har han i alt udgivet 9 bøger, der alle har haft stor succes – både i ind- og udland. Michael Katz Krefeld er en af mine absolutte favoritter inden for den danske krimiscene, og jeg er af den overbevisning, at han aldrig skuffer sine mange fans med hans bøger.

Han udkom med en ny selvstændig kriminalroman i slutningen af november 2018, som hedder Mørket Kalder.
Her følger vi en ny politikommissær ved navn Cecilie Mars, som ikke har nogen tilknytning til nogle af de tidligere bøger fra Michael Katz Krefelds hånd.
Netop det element, at Michael Katz Krefeld vælger at pensionere hans succesfulde karakter Ravn for en stund, viser, at han har selvindsigt og forståelse for, at han ikke blot skal udgive for at udgive. Så er det bedre at træde et skridt tilbage, som han har gjort i en periode for så senere at komme tilbage og levere en ny bog i Ravn-serien.

Michael Katz Krefelds bøger i rækkefølge

Rækkefølge på Ravn-serien

Rækkefølge på Cecilie Mars-serien:

Andre bøger af Michael Katz Krefeld