Boganmeldelse – Sort sne falder af Michael Katz Krefeld

Boganmeldelse - Sort sne falder af Michael Katz Krefeld

Sort sne falder er 2. bog i serien om politikommissæren Katrine Bergman og hendes jagt på protokollen, som hun også efterforsker i 1. bog af samme navn. Michael Katz Krefeld har endnu engang formået at skrive en krimi/thriller i højeste kaliber.

Peter Levin er næsten garanteret et dårligt valg, men grundet et attentatforsøg bliver han valgt ind på vegne af sympatistemmer.
Katrine Bergman og PET-chef Nikolaj Storm efterforsker attentatforsøget, der peger dem i retning af en politisk modaktion. Da liget af den formodede gerningsmand dukker op, leder efterforskningen i stedet politiet i retning af en hemmelig loge.
Logen viser sig at have større indflydelse samt at stikke dybere end først antaget af vores to hovedpersoner.

Denne bog har jeg lyttet til som lydbog hos eReolen, hvor jeg har brugt deres gratis applikation til min telefon. Dette er ikke reklame men blot ren og skær oplysning om et glimrende produkt, som jeg er blevet rigtig glad for. Jeg har dog været ekstremt længe om at få lyttet bogen færdig denne gang, da jeg har haft mange andre ting om ørerne..

Sort sne falder rammer direkte ind på en af de bedste bøger, jeg har læst af Michael Katz Krefeld. Han vandt naturligvis også Årets danske krimi i 2012 for præcis denne bog, og det kan jeg egentlig godt forstå.
Den fortsætter, hvor Protokollen slap. Vi har stadig Løvengren med i fortællingen, som stod bag attentatet i forgængeren. I Sort sne falder er han indespærret, men vi følger stadig hans historie tæt.

Det var til tider svært at følge med i handlingen, men det hele blev godt bundet sammen til sidst, synes jeg. Det skyldes ganske givet, at jeg lyttede til en oplæsning af bogen. Her har jeg altid lidt sværere ved at holde fokus, da jeg ofte foretager mig andre ting, mens jeg får læst højt.

Jeg var en smule overrasket over, hvordan Michael Katz Krefeld valgte at beskrive Løvengrens flugt fra det ellers topsikrede fængsel. Det virkede lidt for overdrevet, hvor jeg måske hellere havde set, at der var blevet skruet en lille smule ned for charmen i den sekvens, hvor der i stedet kunne bruges mere krudt på en anden.

En god krimi, der helt afgjort fortjener dens priser og roser.


KARAKTER

Glimrende spændingsroman Sort sne falder af Michael Katz Krefeld
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar