Boganmeldelse – Afsporet af Michael Katz Krefeld

Boganmeldelse - Afsporet af Michael Katz Krefeld

Afsporet af Michael Katz Krefeld er første bog i serien om Thomas Ravn. Og dermed starten på hans helt ny krimiserie af den succesfulde danske krimiforfatter.

Thomas Ravn er en afdanket dansk kriminalbetjent, som er blevet mere eller mindre tvunget på orlov. Årsagen ligger i, at han samlever og sjæleven er blevet myrdet i deres fælles lejlighed af en tilfældig indbrudstyv. Sagen er aldrig blevet opklaret, hvilket har tvunget Ravn ud i et alkoholmisbrug og gjort ham til en fast bestanddel på den lokale beverding, Havodderen.

Havodderens bestyrer, Johnson, opfordrer Thomas Ravn til at hjælpe hans rengøringskone. Hendes datter er forsvundet for nogle år tilbage og har ikke kontaktet moren siden.
En tragisk men ofte set levevej for de omtalte unge østeuropæiske kvinder er prostitution. Af selvsamme grund er Ravn heller ikke overbevist om, at han finder frem til datteren i den svenske hovedstad. Uanset hans mistro drager han afsted til vores naboland i forsøget på at finde ud af, hvad der er sket med rengøringskonens datter.

Krimien beskriver en forfærdelig del af det hårde miljø, som mange kvinder hver eneste dag bevæger sig i. Jeg håber på ingen måde, at prostitutionsmiljøet er sådan, som det bliver skildret i bogen. Det er slet ikke til at forestille sig, hvad disse kvinder gennemgår på daglig basis.

Når man er dyreelsker, som jeg selv, så er det svært ikke at trække på smilebåndet, når Thomas’ sidekick Møffe bliver beskrevet. Den engelske bulldog har allerede nu en position som en af mine favoritter. Den små grynt og lydløse udmeldinger er en helt genial tilføjelse til en krimi.

Kriminalromanen følger et par historier bogen igennem som til slut kulminerer i en lidt sløv afslutning. Bogen er ikke en krimi, hvor man bliver overrasket over, hvem morderen i virkeligheden er. Vedkommende bliver afsløret relativt hurtigt i fortællingen. Krimien er en jagt på morderen igennem organiseret kriminalitet på tværs af landegrænser.

Jeg kunne ikke lade være med at drage nogle paralleller mellem Thomas Ravn i Afsporet og Harry Hole i Jo Nesbøs krimier. Den fælles kærlighed til alkohol og manglende hukommelse giver nogle klare associationer.

Alt i alt en god kriminalroman – dog uden noget særligt.

KARAKTER
En krimi uden noget ekstra

Afsporet af Michael Katz Krefeld

3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar