Boganmeldelse – Corpus Christi af Jesper Holm

Boganmeldelse - Corpus Christi af Jesper Holm

Corpus Christi er en konspirationsthriller af den danske forfatter Jesper Holm. Bogen giver genren et nyt dansk pust, hvor jeg tidligere kun har stiftet bekendtskab med Raymond Khoury og Dan Brown.

Noah Smith bliver indlogeret på et engelsk universitet i Oxford for at studere økonomi. Her møder han professor og teolog Elisabeth Hurlington, og sammen bliver de hvirvlet ind i en gammel myte om tempelriddere og hemmeligheder tilbageholdt af Vatikanet. Noah og Elisabeths færd bringer dem til Danmark, hvor Noah er vokset op med hans Tempelridder-far, en tur til en af Frankrigs smukkeste kirker og tilbage til England. Alt dette sker, mens de bliver jagtet af to mordere, der på bedste vis forsøger at forhindre vores hovedpersoner fra at finde frem til tempelriddernes hemmeligheder.

Hvis man er til den slags bøger, som Corpus Christi bevæger sig inden for, så vil man elske, at vi har fået en ny dansk forfatter, der kan byde ind med et nyt take på denne tempelridder- myte, der fortsat vil eksistere hos konspirationsentutiaster. Jesper Holm formår ikke at revolutionere genren, men det tænker jeg heller ikke var hans hensigt.

I indledningen sammenlignede jeg Jesper Holms udgivelse med Dan Brown og Raymond Khoury. Jeg vil sige, at Jesper Holm stadig har et stykke vej op til de to helt store mastodonter inden for genren. Plottet er veltænkt og velskrevet, men der mangler lidt, for at den kommer op og rammer maksimum point for mit vedkommende.

Jeg vil dog sige, at jeg fik følelsen af, at vores hovedperson Noah Smith er uovervindelig på trods af hans mange ar rundt omkring på kroppen. Hans lange kraftige hår og hans muskuløse veltrænede krop sender tankerne i retning af en halvgud fra den græske mytologi i stedet for kristendommen. Det er lidt synd, at han fremstår som en helt så markant, som han gør.
Bogen er samtidig lidt for fantastisk til at være realistisk til tider. Det kan naturligvis også have sin charme, men der blev, til min smag, smurt lidt for tykt på i visse dele af bogen.

Jeg var egentlig ganske godt underholdt, da jeg læste bogen. Jeg ved, at forfatteren allerede har skrevet en efterfølger til Corpus Christi, som jeg med sikkerhed også skal have læst. Jeg har endnu ikke undersøgt, om vi igen har Noah i hovedrollen, men jeg kunne forestille mig, at det er tilfældet.

Jeg anbefaler Corpus Christi til alle, der godt kan lide at læse om konspirationer mellem tempelriddere og kristendommen.

KARAKTER
En god konspirationsthriller

Corpus Christi af Jesper Holm

3 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar