Boganmeldelse – Dybet af Michael Katz Krefeld

Boganmeldelse - Dybet af Michael Katz Krefeld

Dybet er 4. bind i serien om vores efterhånden gode ven, Thomas Ravnsholt. Bøgerne er skrevet af den folkekære krimiforfatter Michael Katz Krefeld og har alle omdrejningspunkt i og omkring Christianshavn. 

En ny klient anmoder Ravn om at opspore en gammel skolekammerat, som klienten ikke har hverken set eller hørt fra i 17 år. Årsagen er, at en række uhyggelige drab er blevet begået i København, hvilket minder klienten om sin gamle ven og de ugerninger, som de sammen begik i deres unge år – nærmere betegnet mod en lille pige i 1993. Drengene kom i et vidnebeskyttelsesprogram, men nu har ondskaben igen stukket hovedet frem.
Sideløbende kører efterforskningen fortsat om Ravns afdøde kone, Eva. Hvem stod bag indbruddet, der endte fatalt? Gangsterkongen Kaminsky får en central rolle, og Ravn bliver pludselig lullet ind i den gamle sag på ny.

Sekten, som er seriens 3. og dermed seriens foregående bog, sluttede ganske voldsomt for vores hovedperson, Ravn. Det betyder, at han nu lever i en form for alkohol-cølibat grundet hans alvorlige ulykke. Samtidig har han tvunget hunden Møffe på slankekur, selvom fortællingens side-kick på ingen måde er tilfreds med dens nye tilværelse som lightprodukt-hund. 
Jeg er stadig ekstrem stor fan af, hvordan hunden bliver gjort til en levende karakter med dens små bemærkninger i form af grynt og andre uvilje-ytringer. 

Dybet er en glimrende kriminalroman, der kan forbavse selv den mest garvede læser. Jeg fik vendt de 401 sider, bogen indeholder på ingen tid, fordi den simpelthen bare er kanon god og sprængfyldt med action. Spændingen hviler på ingen måde på laurbærrene, og der er fuld fart over feltet fra start til slut. Selvom spændingen er i top, og det i sig selv er fantastisk, så får vi desværre ikke lov til at komme dybere ind under huden på seriens resterende hovedpersoner såsom Eduardo, Victoria og Johnson. Når alt dette er sagt, så kommer der alligevel lidt negativt herunder.

Efter min mening er det måden, forfatteren skriver på, og samtidig måden hvorpå han formår at få læseren til at elske hovedpersonerne, der gør udslaget i Dybet.
Bogens handling er ikke noget helt ekstraordinært i sig selv, da jeg mener, at vi tidligere har set meget lignende gerningsmænd. Jeg er naturligvis klar over, at vi ikke kan forvente at se den dybe tallerken hver eneste gang, men jeg mener alligevel, at Michael Katz Krefeld har skrevet bedre bøger i sin tid som forfatter sagt med al respekt.

Dermed ikke sagt, at jeg ikke kunne lide bogen. Jeg var vild med den. Jeg forsøger blot at undertrykke min begejstring for Michael Katz Krefeld en smule, så det hele ikke bliver åh så fantastisk. Jeg tillader mig derfor at give bogen lidt røg. 

Det blev bare ikke helt til 5 stjerner – denne gang.


KARAKTER

En af de absolut bedste krimiforfattere i Danmark Dybet af Michael Katz Krefeld
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar