Boganmeldelse – Vold af Yrsa Sigurdardóttir

Boganmeldelse - Vold af Yrsa Sigurdardóttir

Vold er 4. selvstændige kriminalroman om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Bøgerne er skrevet af den islandske forfatter Yrsa Sigurdardóttir, som jeg ikke tidligere har læst noget af, hvilket min anmeldelse også vil bære præg af.

En ung rig investor bliver fundet død ved det gamle henrettelsessted, Galgeklippen. Alt tyder på, at han har hængt sig, indtil efterforskerne finder resterne af et stykke papir sømmet fast til mandens bryst. Huldar bliver sat på sagen og tager ud til den afdøde mands lejlighed, hvor han møder børnepsykologen Freyja, som har en helt anden agenda, nemlig at finde hoved og hale i, hvorfor en lille dreng befinder sig alene i selvsamme lejlighed. Flere spørgsmål står ubesvaret: hvad er drengens og den afdøde mands relation, hvad havde manden at gøre ved Galgeklippen og meget andet.

Jeg læste bogen under min eksamensperiode, og det hjalp desværre ikke på oplevelsen, at det blev lettere sporadisk læsning grundet fokus blev lagt andetsteds i perioden. I og med at jeg også var presset af diverse deadlines i forbindelse med afleveringer, så blev læsningen stærkt nedprioriteret. Havde bogen derimod tiltalt mig i højere grad, så ville jeg formentlig have haft lettere ved at samle den – og handlingen – op igen.

Jeg har ikke tidligere læst noget af den islandske krimiforfatter, og det synes jeg godt til tider, at jeg kunne mærke. Der var sekvenser, hvor jeg faldt lidt ud i forhold til tidligere episoder samt karakterernes indbyrdes forhold, hvilket naturligvis er helt forståeligt.
Jeg vil derfor anbefale, at man læser bøgerne i rækkefølge, selvom bogen er en selvstændig fortsættelse. Sådan er det jo egentlig altid, men nogle gange kan man lettere begynde midt i en serie end andre.

Jeg havde håbet lidt på, at den islandske historie eller beskrivelser af landskaberne fyldte mere af handlingen i Vold, end de viste sig at gøre. Jeg skal selv besøge landet i næste uge, så jeg håbede, at jeg, med bogen her, kunne have varmet lidt op til vores rejse. 

Bogen indeholder et vigtigt og ikke desto mindre yderst tragisk emne, nemlig disrespekt overfor kvinder. Selvom det er vigtigt at tale om denne helt åbenlyst forfejlede foragt over for det kvindelige køn, så synes jeg ikke, at Vold skal krediteres blot for at inddrage og italesætte ovenstående.

Vold er en letlæselig bog og fås i en paperback version, hvilket betyder, at den nemt kan medbringes til enten stranden eller poolen til sommer. Er man til krimier, der ikke er alt for voldsomme i deres beskrivelser, så vil denne bog være et rigtig fint bud på sommerens læsning.
Jeg var dog mindre begejstret og kan derfor kun tildele bogen 3 ud af 5 stjerner. 

Rigtig god fornøjelse med bogen.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof – tusind tak for bogen.


KARAKTER

Der sker desværre for lidt til min smag Vold af Yrsa Sigurdardóttir
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar