Boganmeldelse – Faldende masker af Dennis Jürgensen

Boganmeldelse - Faldende masker af Dennis Jürgensen

’Faldende masker er det sjette og sidste bind i serien om drabsefterforsker Roland Triel, som gennem årene sammen med sit trofaste team i drabsafdelingen i København har været udsat for nogle dramatiske oplevelser under opklaringerne af diverse bizarre mord, samtidig med at han privat har haft rigeligt at se til i opgøret med en underlig hævngerrig psykopat, der stræber både Triel og hans datter på livet.

Og tro mig – det er en fejende, flot finale, som vi bliver præsenteret for i denne sidste krimi, hvor Triel forsøger endeligt at finde frem til sandheden bag mordet på sin kone for en gang for alle at få afsluttet et ulykkeligt kapitel i sit liv.

De fem foregående bøger, som starter med ‘Løbende tjener‘ har alle været bygget op om en mordsag, som Triel og hans team har haft til opgave at efterforske, og samtidig har Triel så parallelt hermed forsøgt at rede trådene ud omkring mordet på hans kone og finde frem til den person, der uafladeligt truer både ham selv og hans datter med hævn.

I ’Faldende masker’ er det langt overvejende Triels private kamp mod den androgyne psykopat, Inge Renee Janné, der udgør handlingen – og det er en historie, der i den grad fænger og binder os læsere til bogen. Det kan godt være, at det lyder klichéagtigt at sige, at maskerne falder, men det gør de altså i mere end én forstand i dette endelige opgør med den livsfarlige plageånd.

Jeg har læst samtlige 6 krimier i serien om Roland Triel, og jeg har hele vejen igennem været meget begejstret for og imponeret over den fart og spænding, som kendetegner handlingen i samtlige bøger. I min anmeldelse af forrige bind, ’Eksploderende skadedyr’ var jeg dog lidt kritisk over, at historien om Triels personlige tragedie med mordet på hans kone og de gentagne anslag mod hans datter var begyndt at blive lidt for stereotypt og oplevedes at fortsætte i det uendelige, som jeg skrev. Jeg ville gerne kunne skrive her, at Jürgensen tilsyneladende har lyttet til min kritik, men det tror jeg nu ikke er tilfældet, for han har helt klart haft en plan med sin Triel-serie. Og jeg skal da til gengæld love for, at Jürgensen giver den fuld gas i dette sidste afsluttende bind, så jeg finder min gamle stråhat frem og tygger kritikken i mig.

Jürgensen er ganske enkel uovertruffen og fremragende velkomponerende i denne sidste akt, hvor alt går op i en højere enhed, alle tråde samles og de mange overraskende og tidligere voldsomme begivenheder endda helt tilbage til første bind i serien, ’Løbende tjener’ kan lige pludselig ses i en større meningsfuld sammenhæng.

Alt falder på plads i en spændende og medrivende afslutning, så man efter sidste side sidder og kigger længselsfuldt på de der 5-6 helt tomme sider, der ofte hænger på i slutningen af en bog og tænker, at man da for pokker kommer til at savne Triel og historien om hans spændende liv.

Jeg overvejede at vente med anmeldelsen og bedømmelsen af denne fremragende krimi til efter årsskiftet, hvor vi her på bloggen ændrer skalaen fra 1 – 5 stjerne til en ny skala, for så skulle ’Faldende masker’ helt klart have været belønnet med det nye maksimale antal stjerner. Men vi er stadig i november måned og må derfor hellere holde fast i vores gældende bedømmelsesprincipper, og det betyder så max antal stjerner, altså 5 af slagsen til ’Faldende masker’

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup.


KARAKTER

Velkomponeret og uovertruffen Faldende masker af Dennis Jürgensen
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

1 Comment

  • At de finder et simkort og trækker både videoer og billeder ud af det, hvilket er umuligt, gør at hele bogen falder til jorden med et kæmpe brag. Derefter fremstår det hele meget amatøragtigt…

Skriv en kommentar