Boganmeldelse – Fange 21 af Søren og Morten Ellemose

Boganmeldelse - Fange 21 af Søren og Morten Ellemose

Fange 21 er en kriminalroman med nogle år på bagen efterhånden. Bogen er skrevet af brødreparret Søren og Morten Ellemose. De to gutter har tidligere skrevet Københavns brand i serien Manus Albino. Jeg beklager på forhånd den lidt “direkte” beskrivelse af bogen, som anmeldelsen her starter ud med.

En mand findes myrdet i sit hjem på Samsø med sit afhuggede lem placeret i munden. Den, blandt kvinder, odiøse journalist Xenia forsøger at hæve antallet af forsider, men hendes eget liv bliver pludselig vigtigere, da Sebastian de la Cour er flygtet fra sit topsikrede fængsel. Henning Lorentzen bliver hentet tilbage fra sin pension for at sætte en stopper for manden bag terrororganisationen, Manus Albino. Pludselig er hele Danmark endnu engang i fuld alarmberedskab.

Manus Albino er nødsaget til at tilbringe størstedelen af sin tid i eksil, mens tingene går sin vanlige gang i Danmark – med få variationer.
Du kan læse min anmeldelse af ‘Københavns brand’ og få lidt mere indsigt i, hvorfor dette udlandsophold er en nødvendighed.

Bogen starter ud med et bestialsk mord, hvor en mand er bundet til en radiator med sin afskårne penis i munden. Det er en, skal vi sige, interessant måde at starte en kriminalroman ud på. Det lyder både morbidt, vulgært og modbydeligt – og det er egentlig også, hvad det er. Men det sætter scenen for resten af bogens modus.

I seriens anden bog er der stort fokus på relationerne mellem karaktererne, og vi kommer samtidig tættere ind på livet af nogle af bøgernes kernepersoner. Jeg holder med de læsere, som gerne ser uddybelse af karakterer, men det skal helst ikke overtage spændingsmomentet i bøgerne.

Desværre levede ‘Fange 21’ ikke helt op til samme spændende tilgang til krimigenren, som første bog indledte serien med. 2’eren her blev desværre lidt for fantastisk og utroværdig – selvom første bind også hældte til den side.
‘Københavns brand’ var ligeledes en kriminalroman, hvor der var skruet op for de dramatiske hændelser, og hvor forfatterparret for alvor kunne udleve deres værste fantasier om Kongeriget Danmark gennem deres gerningsmand, organisationen Manus Albino – blot ikke i samme grad som i ‘Fange 21’.

Jeg håber, at der bliver skruet en lille smule ned for terrororganisationens ambitionsniveau og lidt op for spændingskurven og opklaringsarbejdet i stedet.
Der blev endnu engang afsluttet med en besked om, at historien fortsætter i næste bind. Jeg kan derfor godt afsløre, at der er lagt op til endnu en omgang med Lorentzen og Louise Jensen bag roret.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Forfatterskabet.


KARAKTER

Mangler lidt af magien fra første bind Fange 21 af Søren og Morten Ellemose
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar