Anmeldelse – Omgivet af psykopater af Thomas Erikson

Anmeldelse - Omgivet af psykopater af Thomas Erikson

Omgivet af psykopater er nok mest af alt en efterfølger til bestselleren af et lignende navn, ‘Omgivet af idioter’. Som det var tilfældet med Lars Tvedes ‘Bobler, bullshit og børsfest’, er dette heller ikke en krimi eller en roman inden for genren. Så er I advaret. Begge er skrevet af den svenske forfatter, som bl.a. også har holdt exceptionelt mange foredrag.

Det er ikke en krimi – blot så vi har det på plads. Jeg har tidligere skrevet et opslag på Instagram og Facebook, hvor jeg introducerede det her med at skrive anmeldelser eller anbefale bøger, der ikke lige omhandler en politiefterforskning og en seriemorder. Her var dommen, at det er mere end i orden med jer følgere, så længe der tidligt proklameres, hvorvidt det er krimi eller ej. Så det agter jeg at gøre, som jeg gjorde det med Bobler, bullshit og børsfest.

Bogen handler i det store hele om, hvordan man med forfatterens lidt forsimplede personlighedsprofiler nemt og enkelt kan undgå at blive manipuleret af psykopater i ens hverdag. Vi har alle på et eller andet tidspunkt i vores liv stødt på en person, der har psykopatiske træk og udviser potentiale til at være en såkaldt psykopat. Som det var tilfældet med den forrige bog af samme type, indeholder ‘Omgivet af psykopater’ også fire forskellige personlighedstyper: rød, gul, grøn og blå.

Jeg gætter på, at hvis man er stødt på en psykopat og har oplevet nogle af de grænseoverskridende episoder, så kan man virkelig fordybe sig i bogen og nikke til de forskellige hændelser, der bliver listet. Men når man som jeg blot går rundt i en boble uden at opfatte det helt store, så har jeg lidt svært ved at forstå, hvordan man kan “falde i” psykopatens net og blive snøret gang på gang. Men det har trods alt ikke noget med bogens kvaliteter at gøre.

Hvis du læser min anmeldelse af ‘Omgivet af psykopater’, har du måske også selv læst ‘Omgivet af idioter’ og er interesseret i, hvordan “efterfølgeren” er.. Well, så må jeg nok desværre skuffe dig en smule. Mine egne forventninger var tårnhøje, da jeg begyndte på bogen, men desværre skuffede den langt mere, end den slog igennem. 
Selvom vi får utallige hverdagssituationer serveret, som flere måske kan nikke genkendende til – nogle i højere grad end andre – så bliver det lidt for meget en case-study bog. 

Det er en spændende bog at læse, hvis man interesserer sig for adfærd – og man skal tage bogen for, hvad den er. 
Jeg hverken var eller er helt oppe og ringe over bogen, og det skyldes nok mine forventninger. Måske du har en anden oplevelse – i givet fald vil jeg meget gerne høre om din læseoplevelse.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Politikens Forlag.


KARAKTER

Lidt et forsøg på at ramme samme åre som forgængeren Omgivet af psykopater af Thomas Erikson
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar