Boganmeldelse – Disciplen af Hjorth Rosenfeldt

Boganmeldelse af Disciplen - Hjorth Rosenfeldt

Disciplen følger i sin forgængers (Manden der ikke var morder) fodspor, hvor vi følger profileringseksperten Sebastian Bergman og hans arbejde for det svenske Rejsehold.

Efter 1. bogs afslutning er Sebastian færdig med sit arbejde i det svenske politi, hvor han arbejdede tæt sammen med bøgernes andre hovedpersoner, Vanja, Billy, Ursula og Torkel.

Det svenske politi finder en kvinde brutalt myrdet i sit soveværelse. Dette mord bliver hurtigt efterfulgt af flere af sin slags, hvor en lille håndfuld kvinder får samme tragiske skæbne.
Mordene minder i stor stil om den tidligere seriemorder Edward Hindes værk, som Sebastian Bergman, i sin tidlige karriere, fik sat bag lås og slå.

Netop Sebastian Bergman bliver en del af den gennemgående efterforskning, da det hurtigt viser sig, at morderen er en Edward Hinde-copycat.

Sebastian døjer fortsat med dæmoner i sit indre, efter hans familie, på tragisk vis, blev flået fra ham af Tsunamiens bølger i 2004.
Sorgen over tabet af sin familie bearbejder han på sin helt egen facon, hvor han har korte seksuelle forhold til kvinder – disse forhold foregår altid i kvindernes hjem.

Hans tilbøjelighed til at udnytte sin charme overfor det kvindelig køn er et gennemgående element i bogen, som skal vise sig at have en uhyggelig forbindelse til kvindemordene.

Hjorth og Rosenfeldts anden bog i serien om Sebastian Bergman er en krimithriller, som er svær ikke at være begejstret for. Slutningen åbner op for en spændende fortsættelse af historien om profileringseksperten fra Sverige.


KARAKTER
Bogen var fantastisk

Disciplen af Hjorth Rosenfeldt

4 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar