Boganmeldelse – Jeg testamenterer af Jan Thiele

Boganmeldelse - Jeg testamenterer af Jan Thiele

‘Jeg testamenterer’ er en dansk kriminalroman skrevet af forfatteren Jan Thiele. Han har tidligere skrevet flere anmelderroste kriminalromaner i samme serie om hovedpersonen Frants Hjejle.

Den tidligere detektiv Frants Hjejle har fået job som sælger på forlaget Himlen. Jobbet er mere eller mindre blevet presset ned over hovedet på ham, da politiet har bedt ham om hjælp med en opklaring af en gammel mordsag.
Hjejle mister ud af det blå sit job helt uden grund.I stedet for at blive led og ked af det, opsøger han i stedet en tidligere ansat på samme forlag, som skal vise sig at bringe begge mænd i morderens søgelys.

Lad mig bare slå det fast med det samme. Jeg havde forventet mere af bogen. Jeg var på intet tidspunkt opslugt, og jeg læste desværre kun bogen færdig, fordi jeg var gået i gang. 

Hos flere af karaktererne har knappen desværre fået en omdrejning for meget. Det bliver i den grad udpenslet, hvor irriterende og snagende de er. Det er med til at gøre dem alt for karikerede, og det er i virkeligheden synd. Særligt en person, hvor det næsten kun kan være hensigten, at vi læsere skal blive frustrerede, lod jeg mig irritere over. Desværre så meget at jeg ikke kunne se gennem fingre med det, selv når det ikke længere drejede sig om denne karakter. Jan Thiele havde desværre plantet et frø i min bevidsthed om, at karaktererne ikke var værd at samle på.

‘Jeg testamenterer’ har en fin gennemgang, af hvordan et kontorlandskab kan se ud, men heller ikke meget mere end det. Vi får hende, som ved alt om alle, ham den højtsnakkende mellemleder og de små blå mænd på gulvet. 

Jeg var, som anmeldelsen her bærer præg af, ikke målgruppen for bogen. Det resulterer i, at jeg ikke har mange roser at give ud og efterlader mig som sorteper. Men jeg vil tro, at andre læsere måske vil finde karaktererne finurlige og til dels humoristiske. 

En af de ting jeg ofte nævner er, hvorvidt jeg gætter med på, hvem morderen er. Det gjorde jeg kun halvhjertet, og desværre blev jeg skuffet til slut – morderen var gættet tidligere i bogen. Det sætter et meget fint punktum for helhedsoplevelsen for mit vedkommende. ‘Jeg testamenterer’ er for mig at se en gennemsnitlig kriminalroman, der desværre benytter sig af for mange trivialiteter, banaliteter og klichéer. 

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget EgoLibris – tak for bogen.


KARAKTER

Fyldt med banaliteter, klicheer og trivialiteter Jeg testamenterer af Jan Thiele
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar