Boganmeldelse – Jeg forsvinder i mørket af Michelle McNamara

Boganmeldelse - Jeg forsvinder i mørket af Michelle McNamara

‘Jeg forsvinder i mørket’ er en ny true crime-bog skrevet af den nu afdøde amerikanske journalist og forfatter, Michelle McNamara. Hun jagter den berygtede Golden State Killer, som begyndte at hærge i 1970’erne, og det skal vise sig, at hendes hårde arbejde kommer til at bære frugt.

Bogen er en genfortælling af en kvindes jagt på en morder, der hærgede Californien i 1970’erne. Gennem adskillige år hjemsøgte denne hensynsløse gerningsmand amerikanske borgere og slog 12 mennesker ihjel. Oveni de mange voldtægtsrelaterede drab voldtog han omkring 50. 

‘Jeg forsvinder i mørket’ er en intens jagt på en seriemorder og voldtægtsforbryder udført af en amatør, som blot fandt stor interesse i kriminalsager og dets gerningsmænd. I og for sig, hvis man sætter tingene lidt på spidsen, kunne en af os danske krimibloggere lige så vel kaste os ud i en gammel uopklaret sag for at for alvor komme til bunds og afdække hændelserne.
Desværre blev manden først anholdt efter forfatterens død, og hun nåede derfor på sin vis aldrig at få credit for sit hårde arbejde nåede. Med denne nyere true crime udgivelse bliver frugterne trods alt høstet til et hvis niveau.

Selvom bogens bagsidetekst lægger op til en yderst interessant læsning, blev jeg faktisk skuffet. Jeg blev slet ikke fanget af ‘Jeg forsvinder i mørket’s univers, selvom jagten på den gale gerningsmand er relativt interessant og intensiv. 
Noget af det som giver bogen noget format er dens gennemarbejdethed. Der er i den grad skruet op for detaljerne, og det er tydeligt at mærke, at Michelle McNamara har gjort sit forarbejde i denne sag. Intet er overladt til tilfældighederne, og man kan kun føle med hendes familie og venner grundet den manglende afklaring inden hendes død.

Bogen er delt op i tre naturlige dele. Første del skildrer Michelles (forfatteren bag) arbejde med sin computer om natten, mens familien trygt lå i deres senge. Her brugte hun timevis på at støve gammelt materiale op og researche på sagen på egen hånd. Anden del beskriver Michelles og polititeknikeren Poul Holes’ jagt på at fange forbryderen. Dette afsnit byder på en masse feltarbejde, hvor de sammen besøger og besigtiger gerningssteder. Tredje og sidste del er en genfortælling af hændelserne efter Michelles død og samtidig et punktum på sagen.

I ‘Jeg forsvinder i mørket’ hører vi også en del om forfatterens privatliv, hvilket til tider – om ikke andet for mit vedkommende – bliver lidt for kedeligt og trivielt. Andre finder det måske mere positivt, da det giver bogen et personligt præg. Det var bare ikke rigtig noget for mig.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Hr. Ferdinand.


KARAKTER

Ganske fin, men jeg er ikke helt oppe og ringe Jeg forsvinder i mørket af Michelle McNamara
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar