Hvad er en krimiblogger?

En krimiblogger fungerer og agerer præcis som en traditionel bogblogger, men hos krimifolkene er fokus blot en konkret niche – nemlig krimigenren. Det er en af de mest læste genrer i landet, og derfor er det også nærliggende at kaste sig over netop den form for litteratur som ny i faget, da læserskaren potentielt er stor. 
Uanset om man er journalist, sprog-uddannet eller blot en glad læser, så kan man give sig i kast med at skrive om bøger på sin hertil indrettede blog. 

En af de vigtigste ting ved at være krimiblogger er at udvise sin glæde for litteraturen i de indlæg, man udgiver. Hvis man ikke selv synes, at genren er interessant, hvorfor skulle andre så have lyst til at læse om bøgerne? 
Dermed ikke sagt, at man ikke skal være ærlig omkring bøger, som man ikke kan lide eller finder spændende. Selvfølgelig skal man det. Ærlighed er, ligesom glæden, noget af det vigtigste som blogger og boganmelder. Er man ikke ærlig – uanset et brændende ønske om at få sine anmeldelser vist på bøgernes for- og bagside – så falder troværdigheden. Det er både blandt læsere og blandt forlag, at man mister troværdigheden, hvis man ikke er autentisk og ærlig.

Hvis alle store etablerede medier skamroser en ny udgivelse, så er der formentlig noget om snakken. Er det i stedet kun de private krimibloggere, der mener, at bogen er en ny klassiker, så kan det stadig være sandt, men aviser har fortsat mest at skulle have sagt hos den gængse læser, og troværdigheden er måske ikke lige så stor, desværre.

Alle har en holdning

Der er forskellige meninger om, hvad der gør en bog god eller dårlig. Og det er noget af det smukke ved litteratur – at vi kan være uenige. Der findes ingen facitliste, der afgør, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. 
Derudover findes der heller ingen rigtig eller forkert måde at anmelde bøger på. Det er helt op til den enkelte at vurdere, om krimien skal have 3 eller 6 stjerner. Det afhænger helt og holdent af, hvordan det pågældende bind talte til vedkommende.

I og med alle har forskellige holdninger, og der findes så mange krimibloggere på “markedet”, så kan læserne finde en blogger, de deler samme holdning med. På den måde sikrer læseren sig bedst muligt, at de ikke får anmeldelser, hvor de ikke deler samme holdning ved endt læsning.