Min måned – januar 2020

Min måned - januar 2020

Januar 2020 er begyndelsen på et nyt år, og det er samtidig begyndelsen på min specialeskrivning. Yes, du læste rigtigt, jeg er langt om længe startet på at skrive min sidste skoleopgave – måske allersidste, måske ikke. Det vil tiden vise. Jeg satser på, at det om ikke andet er den eneste gang, jeg skal skrive mit speciale. 
Derudover er der faktisk ikke sket en hel masse på den private front for at være helt ærlig. 

Desværre føler jeg heller ikke, at jeg har haft specielt meget overskud til at læse en masse krimier på det sidste, da dagene mere eller mindre forsvinder mellem hænderne på mig grundet indsamling af data til min opgave. Jeg skriver mit speciale, når jeg har fri fra arbejde, og når jeg ellers burde holde weekend og koble fra.

Vi kan dog glæde os over, at programmet til Krimimessen 2020 snart bliver offentliggjort.

Boganmeldelser i januar 2020

Pitbull var månedens og dermed også årets første anmeldelse. Det er den seneste udgivelse i serien om Kaldan og Schäfer af Anne Mette Hancock. Jeg var godt underholdt gennem hele bogen, og jeg synes, at bøgerne bliver bedre og bedre for hver krimi. Jeg glæder mig til mere krimistof i samme stil.

Min far har også spædet lidt til bloggens indhold i denne måned. I januar var det en bog skrevet af en ny forfatter på bloggen – nemlig den unge Joël Dicker, som har skrevet romanen ‘Stephanie Mailers forsvinden‘. Min far var både meget glad for den første bog og nu også for denne.

Matthew Arlidge har skrevet endnu en kriminalroman i serien om Helen Grace. Den seneste er navngivet, ‘Dåseskjul‘. Jeg har kun læst den første bog i serien udover denne, men begge er ekstremt underholdende og blodige. De er lidt i stil med Chris Carter, men så alligevel ikke helt.

Havfruens død‘ er navnet på den seneste udgivelse i serien om Manus Albino, der er skrevet af brødreparret Morten og Søren Ellemose. Jeg har læst hele serien med glæde, og de to brødre er et friskt pust på den allerede tæt besatte krimiscene.

Kristina Ohlsson har skrevet endnu en krimi i serien om Martin Benner. ‘Den der banker på’ er en bog, der ikke sagde mig det helt store, desværre. Den var lidt for kedelig til min smag, og der kom aldrig rigtig gang i intensiteten. Formentlig var bogen bare ikke min kop te, men den kan sagtens læses af andre og skabe glæde.

Jæger’ er månedens overraskelse og samtidig denne måneds helt store læseoplevelse. Walther Rebernik er debutant, men det er på ingen måde til at mærke, når man læser hans nye krimi. Den indeholder en masse positive facetter såsom spænding, blod og knastør kampsport. En bog der kan underholde en bred skare af læsere.

Jeg forsvinder i mørket‘ var månedens sidste anmeldelse. Det er en vaskeægte true crime-bog, som i den grad dækker opklaringen af ‘Golden State Killer’. Vi kommer helt tæt på de folk, der fandt frem til morderen, og er man til true crime, så bør man formentlig også give denne bog en chance.

Andre indlæg i januar 2020

Jeg anmeldte også en tv serie i januar 2020. ‘Drabscheferne – De uopklarede sager’, som serien hedder, er en ny true crime-serie, der gennemgår nogle af de sager, der fortsat hjemsøger tidligere og nuværende drabschefer. Det er ganske underholdende, og serien kan streames gratis på Dplay, hvis man har lyst. Min anmeldelse er dog udelukkende baseret på to afsnit.

Er du endnu ikke stødt på min krimiordbog, kan du finde den via linket her. Har du nogle termer, som du gerne ser beskrevet, må du meget gerne skrive dem i en kommentar herunder.

Indlægget indeholder reklame, da flere af anmeldelser består af anmeldereksemplarer – tusind tak til jer alle.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar