Anmeldelse af Kludedukken – Daniel Cole

Anmeldelse af Kludedukken - Daniel Cole

Kludedukken er en britisk kriminalroman skrevet af Daniel Cole. Det er forfatterens debutroman, og det er ingen underdrivelse, når jeg siger, at den har taget anmeldere og bloggere med storm. Jeg har læst bogen, da de to næste i serien om ‘Wolf’ kommer på dansk i juni måned 2020.

Kriminalassistenten William ‘Wolf’ Fawkes har både set og prøvet en del i sin tid i politiet. Men han har aldrig set noget lignende det syn, der møder ham i en lejlighed tæt på sin egen.
Seks mennesker er blevet dræbt af en koldblodig morder. Alle seks er blevet har bidraget med hver en kropsdel til morderens endelige skuestykke – en kludedukke. Morderen truer nu med seks nye mord, men kan de undgås?

Det første jeg tænkte, da jeg åbnede ‘Kludedukken’ og læste, at morderen havde udtænkt denne fuldstændig rablende gale plan var filmen ‘Seven’ med Brad Pitt, Morgan Freeman og Kevin Spacey – fuldstændig fantastisk film i øvrigt. Og selvom man sagtens kan sidestille de to, så er der mange forskelle, og heldigvis for det. Daniel Cole har udtænkt et glimrende plot, som man kan sidde og tænke længe over som læser, og hvor det først til sidst stod klart for mit vedkommende, hvem morderen var, og hvad modus operandi var.
I begyndelsen lader det til at være en vanvittig udspekuleret gerningsmand, der har tænkt et eller et par skridt længere frem end politiet. 

Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg først har fået øjnene op for flere udenlandske forfattere inden for de seneste år – altså udover J. K. Rowling og vores nabolande, selvfølgelig. Jeg anser mig selv for en mangfoldig læser, som ikke bevidst vælger en forfatter fra uden at have læst noget af vedkommende først. Jeg må sande, at der virkelig er mange dygtige forfattere derude, og jeg håber, at jeg med min blog nu også kan være med til at dele mere litteratur fra disse fremover.

Men selvom der er mange positive ting at sige om ‘Kludedukken’, så kommer der også et men. Fordi måske mine forventninger var skruet en anelse for højt op, inden jeg begyndte på bogen. Jeg kan nemlig ikke helt tildele samme høje karakter, som bogen ellers har fået hos flere af mine “blogger-kollegaer” i vores lille land. Jeg synes, det er fremragende bog, der er uhyre velskrevet, men det var ikke en bog, jeg havde svært ved at lægge fra mig – det skulle da lige være, da jeg ønskede at gemme lidt af historien til senere.

Hvis jeg nu skulle prøve at sammenligne ‘Kludedukken’ af Daniel Cole med andre udgivelser, så vil jeg formentlig pege på Chris Carter og hans bøger. Det er samme kynisme, barbariskhed og bestialske hændelser, der er på spil i hans bøger, og det er samme brutalitet og udpensling, vi finder hos fortælleren.
Så kan du lide enten Carter eller Cole og mangler den anden, så bør du lige genoverveje at tilføje rette vedkommende på bogreolen.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er læst på min Reader, som jeg har fået sponsoreret af Mofibo.


KARAKTER

Underholdende og koldblodig thriller Kludedukken af Daniel Cole
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar