Anmeldelse af Skyggemord – Morten Remar

Anmeldelse af Skyggemord - Morten Remar

Skyggemord er en kriminalroman, der oprindeligt blev skrevet som en Storytel Original – som måske nu kaldes for Mofibo Original. Men nu er den, som så mange andre romaner af denne kaliber, blevet udgivet i papirform, hvilket vi er mange, der er glade for. Romanen er skrevet af danske Morten Remar. 

Den arbejdsløse journalist Jakob Fink befinder sig i sit livs mørkeste afkrog, og da han vender hjem til sin fødeby Helsingør, får han en opgave af den lokale annonceavis, hvor han skal dække en historie om åbningen af et nyt flygtningecenter. Han møder her en ung syrisk flygtning, som selvsamme aften mystisk forsvinder fra centeret sammen med to andre unge drenge. Da han har svært ved at få både modtagecenteret, politiet og pressen til at lytte, begynder han sin egen efterforskning.

Den kære Jakob Fink møder ikke megen hjælp i sin efterforskning, da hverken ressourcer eller interesse bliver rettet mod de forsvundne børn fra hverken politiet eller Røde Kors. Han er derfor nødt til at klare ærterne selv, og sammen med en atypisk partner forsøger han at opklare de mystiske forsvindinger. Det er ikke så lidt, hovedpersonerne kommer ud for i denne roman, men jeg synes egentlig, at det klæder bogen meget fint.

Jeg brød mig egentlig meget godt om ‘Skyggemord’, men jeg blev lidt i tvivl undervejs – om hvorvidt jeg mente, at plottet var så godt skruet sammen som først antaget. Nogle gange synes jeg, tilfældighederne spillede en for stor rolle i forhold til realiteterne. 

Jakob Fink præsenteres, som det tidligere er nævnt, som en arbejdsløs journalist, der bliver tilbudt et par små freelance jobs. Udover sympati får man også på sin vis medlidenhed med Jakob. Han er en de typer hovedpersoner, som man sidder og holder lidt med, selvom alt jo er ude af læserens hænder. 
I min optik er Morten Remar dygtig til at beskrive omgivelserne og sætte scenen for karaktererne i historien. Derudover synes jeg, at der bliver brugt lidt for mange kræfter på at beskrive hovedpersonens sukkersyge, og det bliver et lidt for bærende element af hans karakterbeskrivelse – men det bliver også et elementært redskab i en livstruende situation, som jeg på ingen måde havde set komme.

Det går en smule trægt i begyndelsen af ‘Skyggemord’ efter min mening, men slutningen er på ingen måde kedelig. Der er fuld fart over feltet, og der bliver ikke sparet på dramaturgien – og det kan man jo kun glæde sig over.

For på en eller anden facon at konkludere på min anmeldelse, vil jeg sige, at ‘Skyggemord’ er en roman med snert af kriminalstof og tilsat en stor skefuld spænding. Jeg vil tro, at de fleste vil finde romanen ganske tilfredsstillende, men det er ikke en roman, der skræmmer livet af dig som læser.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress. Tusind tak for bogen – den kan også findes som lydbog hos Mofibo.


KARAKTER

En hyggelig roman med en skræmmende historie Skyggemord af Morten Remar
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar