Anmeldelse af Vildskud – Julie Hastrup

Anmeldelse af Vildskud - Julie Hastrup

Vildskud er en ny kriminalroman skrevet af den danske forfatter Julie Hastrup. Bogen er 8. bind om hovedpersonen Rebekka Holm, og det er samtidig første bog, jeg læser af forfatteren.

En kvinde mister sin lille datter under en ferie i Italien. Dette tab er på ingen måde til at bære for kvinden, og af samme grund begynder hun i en sorggruppe for personer, som har mistet nogen, der stod dem nær. Sammen med de andre medlemmer åbner de sig efterhånden støt og roligt, og en dag kommer en ny kvinde ind i gruppen, som har en lidt anden tilgang til tingene – en massiv hævntørst.
Rebekka Holm får en række tavse opkald, som blot er et irritationsmoment for hende. Det viser sig, at en gammel klassekammerats søn ligeledes modtager en række anonyme trusler, men for at trumfe tingene har han også modtaget en række tavse opkald ligesom Rebekka. Måske har disse en forbindelse?

De primære temaer i ‘Vildskud’ er sorg og hævn – hævn i den forstand, der hedder øje for øje tand for tand – og i ‘Vildskud’ behøver det ene på ingen måde at udelukke det andet. Jeg synes egentlig, at det er en rigtig hyggelig roman, men jeg mangler ærligt noget action og spænding.

I bogen er der nogle få løse ender, når man ikke har læst de forrige bind, som man jo trods alt altid mangler, når man er ny læser. Grunden, til jeg alligevel nævner det i anmeldelse, er, at jeg bemærkede min manglende viden. Og har du ikke læst de tidligere bøger om Rebekka Holm, vil du nok også opleve dette.

Nogle forfattere formår at skrive i et sprog, som er levende og som indbyder til at fortsætte læsningen. Sådan en forfatter er Julie Hastrup. Selvom ‘Vildskud’ måske ikke er verdens mest spændende krimi – i min bog om ikke andet, så er den faktisk bare rigtig skarpt skåret. Jeg vil samtidig sige, at jeg ikke har hverken set eller lagt mærke til nogen fejl, som andre anmeldere har påpeget i deres skriverier. Måske har jeg læst hen over det, eller også var der ingen fejl i min bog – who knows.

Men jeg er jo vild med action og actionfyldt krimi, men der er intet modbydeligt drab, som indleder romanen, og det fik lidt mine advarselslamper til at blinke. Det viste sig senere at holde stik, og derfor vil jeg påpege, at ‘Vildskud’ ikke er en bog, der holder dig vågen om natten – eller det skulle da lige være fordi, du ikke kan lægge den fra dig igen grundet det skarpe sprogbrug.
Men ja, hvor er spændingen? Tja, det kommer desværre langt inde i bogens handling, og det var for sent til min smag. Romanen indeholder for meget “så som så”, og det tæller kraftigt ned hos mig.

Til sidst vil jeg bare sige, at tingene ikke altid er, som de ser ud.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra forlaget Politikens Forlag.


KARAKTER

Levende sprog, men mangler spænding Vildskud af Julie Hastrup
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar