Anmeldelse af Don’t Fuck with cats

Anmeldelse af Don't Fuck with cats

‘Don’t fuck with cats’ eller på dansk ‘Nallerne væk fra kattene’ er en amerikansk tv serie, du kan finde på streamingtjenesten Netflix. I virkeligheden er det nok mere en dokumentar opdelt i tre afsnit af ca. en times varighed, end det er en egentlig serie. Men vi følger nogle helt almindelige internetbrugere, som i sin tid satte sig for at opspore en ukendt mand, der optog videoer af sig selv, hvor han lemlæstede og dræbte små katte og efterfølgende lagde dem ud på nettet.

Katte var desværre ikke nok for den unge gerningsmand – dermed ikke sagt at katte er OK at gøre en ende på, på ingen måde. Men gerningsmanden, der senere blev identificeret som canadiskfødte Luka Magnotta, gik skridtet videre og optog samt uploadede videoer af sig selv i færd med at tage livet af en anden ung mand. Så nu blev han pludselig også morder. Ofret blev parteret på kamera, og hans lemmer blev sendt af Luka Magnotta til den canadiske regering. Ja, du læste rigtigt. De blev sendt. Der skal ikke mange psykoanalyser til for at konkludere, at gerningsmanden både er psykopat og narcissist. 

Igennem dokumentarens afsnit bliver der lidt efter lidt lukket op for de grusomheder, der driver gerningsmanden til sine handlinger, og det er ikke for sarte sjæle. De mange fuldstændig vanvittige ting, Luka begår blot for at få opmærksomhed, er helt meningsløse.

‘Don’t fuck with cats’ er en uhyggelig fortælling, der får maven til at vende sig ad flere omgange. Jeg har læst mange bøger, der har haft mange psykotiske gerningsmænd, der har haft vidt forskellig modus, men når man pludselig ser en dokumentar, der omhandler en virkelig historie om en virkelig galning, bliver det hele sat lidt i relief. Det er ikke kun ren og skær fiktion det hele – fiktionen finder sin inspiration i virkelig sager, hvilket jeg desværre ofte glemmer at have in mente.

Jeg er dyreelsker, og det kan sagtens tænkes, at det er en af årsagerne til, at jeg blev så berørt af denne dokumentar. Uanset hvor kynisk og følelseskold man er, vil man som seer blive berørt af gerningsmandens handlinger i ‘Don’t fuck with cats’, det er jeg sikker på.

Igennem hele serien var både min kæreste og jeg virkelig godt underholdt, men det blev desværre en smule for opstillet og amerikaniseret til sidst, og det efterlod mig med en lidt bitter smag i munden. Alting var serveret til perfektion, men der skulle lige sendes et politisk pladderstatement afsted til sidst, hvilket jeg på ingen måde bryder mig om. Nok må være nok, og nogle gange er det bedre bare at tie.

Der er ingen reklame i denne anmeldelse, men du kan streame serien på Netflix, hvis du har lyst til at se med. Har du selv set serien, vil jeg meget gerne høre, hvad du synes om ‘Don’t fuck with cats’. 

Foto: Netflix


KARAKTER

Uhyggelig historie, men amerikaniseret til slut Don’t fuck with cats
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar