Anmedelse af Manhunt: Unabomber

Anmeldelse af Manhunt: Unabomber

Manhunt: Unabomber er en autentisk tv serie om FBIs jagt på Theodore John Kaczynski, som går under navnet Unabomber. Serien kan streames med et aktivt abonnement hos streamingtjenesten Netflix. Oprindeligt havde serien premiere på Discovery Channel tilbage i 2017.

Gerningsmanden opererede mellem 1978 og 1995, hvor han bl.a. sendte bomber direkte til modtageren med posten. Derfor fik han også navnet Unabomber, da “UN” står for universities og “A” står for airlines. Det skulle vise sig at blive den længste og dyreste efterforskning i FBIs historie. Efterforskningen anvendte en masse forskellige metoder og teknikker til at fastslå, hvem gerningsmanden var. Det var dog først, da Jim Fitzgerald, ved hjælp af en lingvistisk analyse, fandt frem til gerningsmandens navn, at tingene tog fart.
Desværre for både Jim og FBI skal alt bevises med, ja beviser. Det skulle vise sig at være mere vanskeligt, end man måske havde forventet.

Manhunt Unabomber er en rigtig god true crime-serie, som har fået tilført en lille smule fiktion og fantasi. 
Der var dog nogle mærkelige pauser, eller breaks om man vil, hvor man godt kan mærke, serien oprindeligt var skrevet til amerikansk tv. Men omvendt er det også meget rart lige at få mulighed for at trække vejret, da handlingen bare tonser derudaf.

Skuespillerne gør oplevelsen til noget helt ekstraordinært. Jeg er stor fan af Sam Worthinton, så jeg blev virkelig glad, da jeg fandt ud af, han spiller hovedrollen. Alle skuespillere formår at komme ind under huden på seeren, og man mærker virkelig, hvordan hovedpersonens forhold til sin kone smuldrer mellem fingrene på ham. Hans meget intense jagt på gerningsmanden medfører nemlig samtidig, at familieforholdet ikke får samme opmærksomhed. Konen med børnene vælger derfor at trække stikket, imens Jim kæmper med at fange sin nemesis.

Serien er tilbage fra 2017, og billedkvaliteten er derfor rigtig god. Personligt ved jeg ikke noget værre end at se lidt ældre serier, hvor billedet er helt grynet. 
Jeg vil sige, at Manhunt Unabomber formentlig er en af de bedste serier indenfor true crime-genren, jeg har set. De sidste afsnit i serien får virkelig pulsen til at stige, og selvom man blot kan Google sig frem til, hvordan retssagen ender – hvis ikke man vidste det på forhånd – er det altså i sandhed en nervepirrende serie.

Louise og jeg så hele sæsonen på blot et par dage på streamingtjenesten Netflix, hvor alle afsnit i denne sæson, ‘Manhunt: Unabomber’ kan streames med et aktivt abonnement.

Foto: Netflix


KARAKTER

En af de bedste tv serier jeg har set længe Manhunt: Unabomber
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar