Anmeldelse af True Detective sæson 1

Anmeldelse af True Detective sæson 1

True Detective sæson 1 er en serie, der handler om opklaringen af et mystisk mord med et uhyre umage par i hovedrollerne i en by, der er mere “redneck” og bonderøv, end godt er. På trods af at det hele ser ud til at være blot endnu en krimiserie i rækken, så er True Detective bare meget mere.

Serien sætter fra land i 1995, hvor en prostitueret kvinde findes myrdet midt i nogle sukkermarker. Rust Cohle, der spilles af Matthew McConaughey er overbevist om, at det er okkulte kræfter, der står bag mordet, og at det ikke er morderens første drab, hvor hans partner Martin Hart, der spilles af Woody Harrelson, er af en anden overbevisning. Han kan ikke se sammenhængen, og han kan ikke se nogen beviser, der forbinder denne med tidligere sager.

I takt med at serien udfolder sig, får vi også meget mere historie. Fortællingen skrider frem, og lidt efter lidt får vi belyst, hvad de to efterforskere i virkeligheden jagter – eller gør vi? Jeg synes, det var yderst vanskeligt at holde styr på, hvad der var op og ned. Og jeg synes i særdeleshed, at det var svært at finde ud af, hvor troværdig Rust Cohle i virkeligheden er. I begyndelsen var jeg overbevist om, at netop han talte sandt, og det var den vej, efterforskningen skulle gå. Men lidt efter lidt blev jeg i tvivl. Også fordi vi langsomt får flere informationer om Rust’s fortid, hvor han for godt og vel et års tid siden blev skudt og grundet denne hændelse lider af hallucinationer. 

Jeg elsker Matthew McConaughey. Så er det sagt. Men efter min mening var han længe en af de skuespillere, som udelukkende kunne findes i ringe eller semi-ringe kærlighedsfilm fra Hollywood, men i løbet af de sidste ti år, har han medvirket i ekstremt mange store film og serier, hvor han leverer den ene toppræstation efter den anden. Og det er for netop disse mange ekstraordinære præstationer, jeg er blevet glad for at se ham på både det store og det mindre lærred. I ‘True Detective – sæson 1’ spiller han fuldstændig eminent i min optik.

Selvom serien har en del år på bagen, er min kæreste og jeg først kommet i gang nu herhjemme. Eller det passer faktisk ikke. Vi prøvede at starte på serien for en rum tid tilbage, men af en eller anden årsag valgte HBO at vise os sæsonens sidste afsnit øverst i visningen, og vi fik derfor vist ved “første afsnit”, hvem morderen var. Derfor besluttede vi, at det formentlig ville være sundt lige at lægge serien fra os og vende tilbage på et senere tidspunkt, hvor vi forhåbentlig havde glemt, hvem gerningsmanden var – og heldigvis for os, havde minderne forladt os.

Der er ingen tvivl om, at dette er en af de bedste krimiserier, jeg har set meget længe, hvis det ikke er den bedste. Jeg glæder mig til flere sæsoner af samme skuffe, men desværre er kommende sæsoner uden de to hovedkarakterer, som vi så i første sæson af ‘True Detective’.

Serien kan streames på tjenesten HBO. Udover første sæson ligger der også en sæson to og sæson tre klar til visning allerede nu. Rigtig god fornøjelse.


KARAKTER

Formentlig den bedste krimiserie lige nu True Detective sæson 1
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar