Hvad er true crime?

True crime er et term, der har eksisteret ligeså længe, som krimilitteraturen og fortællingerne går tilbage. Det er en film- og litterær genre, hvor forfatterne bag de respektive udgivelser går ind og analyserer en virkelig hændelse, som herefter bliver beskrevet og gjort til en form for underholdning for den brede befolkning. Ofte så handler det om drab, seriemordere og/eller forbrydelser, der tidligere har været en del af historien.

Forskellige medier

Der bliver produceret flere og flere serier, film, bøger og podcast. Uanset mediet så spiser forbrugerne true crime råt. Vi elsker ægte forbrydelser, selvom det er frygteligt at sige det, så bliver det fortsat gjort til underholdning. 
Der er mange historier, hvor kriminalforfattere fortæller, at deres bestialske drab og forbrydelser stammer fra virkelighedens verden. I en ny podcast på app’en Podimo fortæller forfatteren Stefan Ahnhem til Lone Theils, at han pludselig vågnede op og fandt ud af, at et af hans opdigtede mord fra hans bøger var blevet til virkelighed.

True crime podcasts på dansk

Podcasten Serial fra USA satte for alvor gang i bølgen på ny – og på nye medier. Efter at denne podcast også blev en succes herhjemme i Danmark, så begyndte de danske produktioner også at dukke op her og der. En yderst populær en af slagsen er Mørkeland. To kvinder debatterer hver mandag to nye kriminalsager, der enten har rystet Danmark eller gjort særligt indtryk på de to værter. 
Hvorvidt man bør malke på disse historier er der mange meninger om. Men det er nu engang sådan, det forholder sig, og så længe store bureauer producerer serier, så bør mindre fisk måske også have lov.

Der er tidligere blevet skrevet et indlæg på bloggen om, hvorvidt der er gået inflation i true crime eller ej. Det bunder i, at der er blevet udgivet ekstremt mange bøger de senere år, hvor omdrejningspunktet er ægte forbrydelser. 
Derudover bliver podcasts også udarbejdet i hobetal. Det er ekstremt dejligt for forbrugerne, der blot kan læne sig tilbage og nyde alle de udgivelser, der bliver produceret inden for true crime genren.