Anmeldelse af Wisting

Anmeldelse af Wisting

Foto: Viaplay

‘Wisting’ er en krimiserie, der handler om Jørn Lier Horsts hovedperson William Wisting og hans norske efterforskningsteam. Serien kan streames på Viaplay og er baseret på bøgerne Hulemanden og Jagthundene, som jeg dog ikke har læst.
I samme bogserie om efterforskeren finder vi ‘Det inderste rum’, ‘Når det mørkner’ og senest ‘Ond vilje’ i skrivende stund. 

Serien kommer solidt fra land, hvor en mand er ude for at fælde årets juletræ til sin familie. Her finder han et lig ved træets fod og slår straks alarm. Samtidig findes Wistings nabo død og er nærmest mumificeret. Pludselig tegner der sig et mønster af, at den lille norske by gemmer på en gerningsmand og seriemorder, som amerikanske FBI har jagtet i mange år. Derfor kommer der en flok specialagenter til den norske flække Larvik.

Som en anden klassisk krimiserie holder ‘Wisting’ hele tiden seerens interesse vakt ved at bruge cliffhangers, som lokker os til liiige at tage et afsnit mere, inden der lukkes ned. Jeg ved ikke, om det er fordi forfatteren bag bøgerne selv er med på produktionen, at det fungerer så glimrende, eller hvad det er, men jeg fornemmer, at der bliver holdt fast i det oprindelige tema, man fornemmer i bøgerne. 

Skaberne af ‘Wisting’ er ekstremt gode til ikke at komme med for mange hints her og der, og det betyder, at seerne frit kan gætte med på, hvem gerningsmanden er. Og du kan bare gætte løs, jeg var længe om at fange, hvem der stod bag. Måske dette ændres, hvis man har læst bøger, det skal jeg ikke kunne udtale mig om. Derudover indeholder serien mange uforudsete twists, der ligesom gætteriet gør det morsomt at følge med i denne krimiserie i sin klassiske nordic noir-stil.

virker serien lidt for opdelt i historien?”

På trods af de mange roser virker serien lidt for opdelt i historien. Det er to bøger, der er blevet kogt ned til én sæson, og det bliver desværre lidt for tydeligt i min optik. Pludselig slutter ét kapitel, og samtidig starter et nyt, men det er meget brat, og der er ingen glidende overgang. Det fungerede ikke rigtig for mig med denne kontante overgang, og til tider var det næsten for nemt for seriens hovedpersoner at løse gåderne, hvilket kunne få tingene til at fremstå en smule utroværdige i min bog.

Men alt i alt er det en ganske glimrende serie, som kan underholde seeren i mange timer. Som jeg også nævnte i min anmeldelse af ‘Ritualet’ er jeg glad for flotte billeder – uanset om de er redigerede eller ej, går det rent ind hos mig. Det kan du også glæde dig til, hvis du har det ligesom jeg.

Du kan streame hele serien på Viaplay, hvis du skulle have lyst til at se serien, ‘Wisting’. Har du lyst til at dele din mening og erfaring om serien, vil jeg meget gerne læse den i en kommentar herunder.


KARAKTER

Ganske fin underholdning Wisting
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar