Anmeldelse af Advokaten sæson 1

Anmeldelse af Advokaten sæson 1

Foto: Viaplay

Advokaten sæson 1 er en dansk/svensk tv serie, som er konceptudviklet af nogle af Sveriges mest anerkendte mandlige spændingsforfattere. Jens Lapidus, Hans Rosenfeldt og Michael Hjorth er mændene bag. 

I serien følger vi Frank Nordling, som spilles af Alexander Karim, og Sara Khalil, der spilles af Malin Buska, som forsøger at finde gerningsmanden bag mordet fra deres adoptivforældre. Frank er en dygtig forsvarsadvokat på vej frem, og hans adoptivsøster arbejdet som politibetjent – den perfekte kombination ville nogen mene. Desværre går det ikke så let for de to søskende, da Sara selv har hang til de stoffer, hun forsøger at fjerne fra gaderne.

Ret tidligt i serien bliver forsvarsadvokaten Frank headhuntet fra et mindre advokatfirma, som mest af alt minder om en lille familie. I stedet ansættes han hos Svend-Erik, som spilles af danske Nicolaj Kopernikus, i et langt større og resultatorienteret advokatfirma. I dette firma er det kutyme, at man går langt for sine kunder og særligt sine største og bedst betalende kunder. Thomas Waldman, der spilles af Thomas Bo Larsen, er en af disse meget velhavende kunder, og han er samtidig en af de kunder, som har stærk indflydelse i den kriminelle underverden. 
Det viser sig samtidig også, at den gode Waldman måske har noget at gøre med søskendeparrets forældres død, hvilket var en af årsagerne til, at Frank lod sig hverve.

‘Advokaten’ har flere fine danske skuespillere med – de svenske skuespillere kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om. Men det er ikke toppen af poppen, vi har med at gøre. Det er en blanding af upcoming skuespillere de, som aldrig helt har fået “Mads Mikkelsen-status”. Derudover vil jeg sige, at den danske efterspeak – ja og egentlig også på svensk, hvad jeg lige kan mundaflæse – mildest talt er elendig. I hvert fald i de første afsnit. Hvis man ikke lige ved, hvad efterspeak (Voice B-roll) er, så er det egentlig skuespillere, som indtaler deres replikker i et studie efter filmoptagelserne for at få lyden så ren som muligt. Man ser jo ikke nogen skuespillere med mikrofoner på tøjet, når kameraet ruller. Men hvorom alting er, så er denne speak ikke lige i øjet i seriens første afsnit, og det gik desværre ret meget ud over min helhedsoplevelse. Louise gik slet ikke op i det.
Det er blandt andet to narkobetjente i afsnit syv, som på ingen måde fungerer i min optik.

‘Advokaten’ er spækfyldt med problematiske relationer, som næsten kun gør det sværere at eksistere for de forskellige hoved- og bipersoner. Sara har sin eksmand og sin lille søn, som hun kæmper for at bibeholde det gode forhold til, hvor Frank har gang i et uforløst kærlighedsforhold, og alt derimellem gør det yderst vanskeligt for karaktererne at bibeholde et nogenlunde fornuftigt forhold til hinanden. Lidt forvirrende. 

Men når det er sagt, er ‘Advokaten’ spændende, og den bliver markant bedre, jo længere man kommer i serien. Mine frustrationer blev afløst af relative godt skuespillerpræstationer, og alt i alt er det derfor en fin serie, som fortsætter i en sæson to, der har fået premiere på Viaplay.

‘Advokaten’ kan streames på Viaplay, hvis du har et aktivt abonnement. 


KARAKTER

Solid underholdning Advokaten
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar