Boganmeldelse – Vinterland af Kim Faber og Janni Pedersen

Boganmeldelse - Vinterland af Kim Faber og Janni Pedersen

Vinterland er første bog af ægteparret Janni Pedersen og Kim Faber. Janni kender vi fra TV2, hvor hun er nyhedsvært og krimireporter, og Kim arbejder på Politiken som journalist. De skriver fremragende – også når man medregner, at det er deres første bog.

Martin Juncker er et kendt ansigt i dansk politi. Han er en af landets absolut bedste drabsefterforskere, men desværre for Martin trådte han gevaldigt ved siden af og blev af den grund forflyttet til en lille kedelig provinsby på Sydøstsjælland – nærmere betegnet Sansted. Has nye gesjæft bliver at fungere som leder af en ny lokalstation, samtidig med at han skal tage sig af sin demensramte far. Et overlagt mord vender pludselig op og ned på den kedelige tilværelse for Martin og hans nye uprøvede kollegaer, og han skal igen gøre brug af sine evner som efterforsker.
Signe Kristiansen, Junckers tidligere makker, fortsatte sit vante job i København. Da en bombe springer midt på Nytorv, bliver hun sat i spidsen af den efterforskning, der skal opspore gerningsmændene bag den grusomme terroraktion.

Jeg har netop kigget alle mine anmeldelser igennem, og jeg kan se, at jeg har givet samtlige bøger, modtaget fra Politikens Forlag, 5 stjerner. Jeg vil blot påpege, at der intet suspekt er i det. Vi har ikke indgået en pagt, der foreskriver, at jeg skal give deres bøger høje bedømmelser. Så er det på plads! Jeg studsede selv over det, og jeg kunne forestille mig, at andre måske også vil gøre det – af den grund har jeg nævnt det i denne anmeldelse.

Vi har fået en dansk udgave af den svenske gigantforfatter Lars Kepler – Kim og Janni skriver dog under deres egne navne frem for et fælles dække i form af pseudonym. Der er også den forskel, at vores danske pendant skriver mere “stuerent”. Der er ingen morbide eller bestialske beskrivelser af mord med i Vinterland. Så synes du, at Lars Keplers beskrivelser er for voldsomme, så bør du måske kigge nærmere på Janni og Kims forfatterskab.

Vinterland er, udover at være en spændende kriminalroman, en trist historie om en far, der stille forsvinder. Historien virker så virkelighedstro, at man næsten skulle tro, at en af de to forfattere selv har oplevet de episoder, der bliver skildret i bogen. Man får i sandhed medlidenhed med Juncker Sr., som ikke længere selv kan kontrollere sin adfærd grundet sin sygdom. Martin Juncker flytter ind hos sin far, Mogens, for at forsøge at tage sig af ham. Det er desværre bare ikke altid en let opgave.

Jeg læste Vinterland på blot et par dage. Den rørte mig på en måde, som jeg ikke tidligere har oplevet. Måske er det fordi, at min egen farfar selv var svært ramt af demens, og jeg ubevidst kobler disse to ting. Det kan også være min umiddelbare medlidenhed med ældre mænd, der langsomt bliver til “en mindre mand, end de var engang”.

Det blev en personlig anmeldelse, som egentlig slet ikke var meningen. Men bogen tiltalte mig på en ny og anderledes måde, og det her er min måde at formulere det på.

Tak for bogen og den rørende læseoplevelse.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra Politikens Forlag. Tusind tak for bogen. Vi ses til Krimimessen i april.


KARAKTER

Fantastisk velskrevet og ekstremt rørende Vinterland af Kim Faber og Janni Pedersen
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

2 Comments

    • Jeg ved, at de kommer på Krimimessen, så måske du endda kan nå at være færdig og få den signeret til messen, hvis du selv kommer.
      Rigtig god læsning.

Skriv en kommentar