Boganmeldelse – 1 sag for 3 “Annoncen” af Ulla Dueholm

Boganmeldelse - 1 sag for 3 "Annoncen" af Ulla Dueholm

1 sag for 3 “Annoncen” er en kriminalroman skrevet af den danske forfatter Ulla Dueholm. I hovedrollerne har vi tvillingerne Peter og Ove samt deres bofælle, som også er deres fælles elskerinde, Karoline.

Et elskende par bliver brutalt myrdet i deres motelværelse. Ved første øjekast virker motivet soleklart – “Manden myrder kone og elsker”. Tvillingeparret Peter og Ove er dog ikke overbevist om, at den varetægtsfængslede gerningsmand er den rette. De efterforsker derfor som altid sagen grundigt for at finde den sande morder.

Sammen med deres samlever Karoline debatterer de de bestialske mord og planlægger deres efterforskning.

Jeg var desværre ikke specielt begejstret for bogen. Jeg synes, at den havde en stor mangel på research, når man tager i betragtning, at det er en kriminalroman. Der er desværre heller ingen lange dialoger i bogen, og efterforskningen består i det store hele af spekulationer og meninger om, hvem morderen i givet fald kunne tænkes at være. Alt dette sammenlagt resulterer i en lidt negativ opfattelse.

1 sag for 3 “Annoncen” har Peter og Ove i hovedrollerne, og som i virkeligheden er to exceptionelt indiskrete politifolk, der indleder bogen med at tage stødende billeder af ofrene – hvad der måske i virkeligheden grænser til usømmelig omgang med lig. De mindede mig ret meget om Dupont & Dupont fra tegneserien Tintin. Peter og Ove havde meget lig Dupont & Dupont nogle sjov-dumme kommentarer og indbyrdes opgør.

Men desværre var jeg ikke helt på bølgelængde med humoren i bogen – for mit vedkommende synes den plat og til tider lidt for meget. Tintin er fantastisk, og her er tvillingernes birolle et humoristisk indslag, men i denne kriminalroman virker de malplacerede.

1 sag for 3 “Annoncen” er meget kort og ekstremt hurtig at læse. Det tager ikke mange minutter, før man er et godt stykke inde i handlingen og har en fornemmelse af, hvilken type bog man har fået i hånden.

Alt i alt var det desværre ikke en bog for mig, og jeg kan desværre ikke belønne den med mere end to stjerner.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af Forlaget Mellemgaard.


KARAKTER

En lidt kedelig og sløv omgang 1 sag for 3 “Annoncen” af Ulla Dueholm
2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar