Boganmeldelse – Vådeskud af Katrine Engberg

Boganmeldelse - Vådeskud af Katrine Engberg

Vådeskud er 4. bind i serien om Kørner og Werner skrevet af den danske forfatterinde, Katrine Engberg. Jeg har tidligere læst og anmeldt seriens 3. bog Glasvinge her på bloggen.

En ung gymnasieelev ved navn Oscar forsvinder som dug for solen på en smuk forårsdag. Oscar er vokset op i en velhavende familie som barn nummer to i en børneflok på i alt tre unger. Der er flere indicier, der peger i retning af, at teenageren enten er stukket af hjemmefra eller blevet kidnappet. Politiet kan kun forsøge at tyde et efterladt citat, der oprindeligt stammer fra en klassisk roman for at finde den unge mand.

Umiddelbart er det ikke den mest ophidsende beskrivelse af en kriminalroman, men bogen overraskede mig og skulle vise sig at være ganske underholdende.

Endnu engang har Katrine Engberg begået en kriminalroman, der ikke alene indeholder vores klassiske forestilling om en spændende bog, der kan fastholde læserens opmærksomhed, Vådeskud handler i lige så høj grad om følelser, der udspiller sig familiemedlemmer imellem. Sorg, glæde, kærlighed og meget andet er centrale temaer, som fint flettes sammen til den store finale.

Katrine Engberg har ordet i sin magt, og vi kan som læsere blot læne os tilbage og nyde hendes semantiske vendinger. Hun skriver på en finurlig, tilpas feminin og elegant facon, så selv vi, der anskuer os selv som testosteronfyldte mandfolk, også kan nyde godt af hendes fortælleregenskaber på trods af det ellers meget naturlige feminine touch. Det er både sundt for genren, men det er i særdeleshed også sundt for undertegnede af og til at læse krimier, der ikke udelukkende indeholder bestialske forbrydelser.

På trods af en glimrende fortælling, der favner mange tematikker, så synes jeg, at slutningen næsten kom til at virke en smule forceret. Jeg havde lidt en fornemmelse af, at jeg sad og læste to halvdele af en fortælling, og at sidste del var skrevet i hastværk uden samme fine elegance, som hvad jeg anser, at første halvdel havde.
Det kan sagtens tænkes, at det blot er mig, der overanalyserer.

Jeg var lidt hård i min anmeldelse af seriens foregående bog, Glasvinge. Men jeg kan kun tage hatten af for forfatterens nye bog. Det er en kriminalroman i verdensklasse, der passer som fod i hose i hendes internationale ekspansion. Jeg mangler dog, at der bliver skruet op for tempoet, før jeg kan svinge mig helt op på 5 stjerner. 

Har du ikke læst de foregående bøger i serien om Kørner og Werner, så vil jeg på det kraftigste anbefale, at du gør dette, inden Vådeskud lander på natbordet.t

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress – tusind tak for anmeldereksemplaret.


KARAKTER

Vådeskud mangler lige en anelse tempo Vådeskud af Katrine Engberg
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar