Boganmeldelse – Motiv X af Stefan Ahnhem

Boganmeldelse - Motiv X af Stefan Ahnhem

Der er rigtig mange forskellige bolde i luften i ”Motiv X”, og desværre bliver de alle sammen hængende deroppe igennem hele romanens over 400 sider, så vi krimilæsere efterlades med en række løse tråde og flere massive spørgsmålstegn.

Så man kunne måske lidt polemisk sige, at den ukendte faktor X i ”Motiv X” må være, at vi absolut må ned i boghandelen og købe den næste Ahnhem-bog for at få svar på de mange uafklarede spørgsmål, som bogen efterlader os med.

Frustreret over de mange løse ender efter endt læsning fik mig til at tænke på de meget gamle dage – helt tilbage i begyndelsen af 60’erne, hvor jeg sammen med min storebror forventningsfuld gik i Middelfart Bio søndag eftermiddag kl. 16 for i sort/hvid udgave at se en af de spændende film med Zorro. Det kostede 2 kroner for en plads på en af de to forreste bænkerækker i træ, men manglen på magelighed blev i den grad opvejet af de fantastiske spændende bedrifter, som superhelten Zorro præsterede. Hver søndagsfilm endte altid med en dødelig trussel for vores maskerede helt – som f.eks. da han i slutningen af filmen tages til fange og puttes ind i en ganske lille celle kun bestående af store granitsten, og hvor filmen slutter med at den ene granitvæg langsomt begynder at bevæge sig hen mod den anden granitvæg. Så bliver vores helt splattet op ad væggen og gjort flad som en pandekage?? Filmen slutter med et ”To be continued”, og sjovt nok vises fortsættelsen næste dag igen kl. 16, så vi er der selvfølgelig igen på bænkerækkerne til en daler dagen efter for så heldigvis at se Zorro trække en kniv op af støvlerne, skære den ene granitflise fri fra gulvet og nå i sidste øjeblik at sætte den på tværs og klare frisag, så han igen kan komme ud på sin trofaste hest ”Tornado” og redde verden med sin lynende skarpe kårde.

Det er synd, at Ahnhem i denne 4. bog i serien i så høj grad bruger denne TV-dramatiske stil med op til flere cliff hangere til slut, så vi som læsere ikke bare bliver forvirrede over, hvad der er op og ned i handlingen (hvad vi godt kunne acceptere), men også frustrerede over, at alle hoved- og bihandlinger i bogen forbliver totalt løse ender.

Hvad er egentlig hovedhistorien i ”Motiv X”? Måske er det det voldsomme mord på en syrisk 12-årig dreng i starten af bogen – og bogen får faktisk en lovende start med denne forbrydelse med tydelige racistiske undertoner, men historien fortaber sig i de mange andre sideløbende historier, såsom hovedpersonen Fabian Risks mistanke om, at en af hans kolleger i efterforskningsteamet står bag mordet på en af deres fælles kolleger.
Endvidere er der historien om en seksuelt perverteret voyeur, hvor det også ender i drab, samt historien om den underlige bindegale mand, der lader terninger bestemme, hvem der skal dræbes……

Den lovende unge komet på krimihimlen, Stefan Ahnhem, der kom så fint fra start med ”Offer uden ansigt” i 2014, efterfulgt af ”Den niende grav” året efter samt sidste år med ”Atten grader minus” dykker desværre rent kvalitetsmæssigt med denne 4. bog i serien – måske fordi han vil for meget, hvem ved?
Det betyder så desværre, at bogen af mig bedømmes til 2 ud af 5 stjerner.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

KARAKTER
Bogen er langt fra hans bedste

Motiv X af Stefan Ahnhem

2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar