Anmeldelse af Falkeblik – Tommy Thorsteinsson

Anmeldelse af Falkeblik - Tommy Thorsteinsson

Falkeblik er tredje og (måske) sidste bind i Tommy Thorsteinssons serie om Anna Blaafalk. Tidligere er han udkommet på forlaget Forfatterskabet, men nu har et nyt forlag taget over og udgivet forfatterens nyeste roman. Spændende.

Narko, terror og korruption. Well, det lyder måske mere eller mindre som opskriften på enhver underholdende krimithriller uanset nationalt ophav. Det er i hvert fald sådan, det forholder sig med Tommy Thorsteinssons tredje roman, Falkeblik. Anna Blaafalk er en af de hovedpersoner, som vi ofte godt kan lide at hade – eller det kan jeg, men samtidig er hun en af de karakterer, jeg hader at elske. Sidstnævnte opvejer gevaldigt, og det var også derfor, jeg med glæde ville læse bind tre.

Sara Berg er på jagt. En kendt modstander fra fortiden. Endnu en kending er The Tailor, som får en central plads på scenen nok engang. En koldblodig morder og terrorist, som har haft de helt store armbevægelser i gang her i denne udgivelse. Alene hans entre i ‘Falkeblik’ er med til at markere, hvad det er for en fætter, vi har med at gøre. Av for den, siger jeg bare.

Efter 10 år med Afdeling Q har Jussi Adler-Olsen næsten fået patent på forfejlede danske ordsprog og vendinger gennem sin karakter, Assad. Derfor er det også lidt spøjst at læse andre karakterer med samme sproglige udfordringer hos andre forfattere.. Med det sagt mener jeg naturligvis ikke, at andre forfattere ikke må gøre brug af den humoriske gren i deres skrivestil – og i dette tilfælde er det Dieter, som får tungen på glatis – jeg siger bare, at misforståelser med det danske sprog nærmest rimer på Assad i min bog.

Tommy Thorsteinsson efterlader mig med et lille smil på læben. Jeg ved ikke, om det var bevidst, men jeg læser nogle enkelte seancer som små stikpiller til de tidligere politifolk, der lever af at rejse landet tyndt for at holde foredrag og signere udgivelser om deres beretninger fra politiet. Jeg ved faktisk ikke, om det er en decideret stikpille, men det er en sjov tilføjelse, og jeg grinte lidt af den bemærkning.

Der gives en langemand til bullshit og udenomssnak i ‘Falkeblik’. I stedet bliver der fokuseret på det vigtige. Sidehistorierne er spændende og giver dybde til universet, men de er samtidig tilpas afdæmpede og forbliver i rollen som sidehistorier.
Min frygt var, at vi kunne risikere at drukne i de små uddybende fortællinger, men jeg synes egentlig, at det hele bliver bundet meget fint sammen til slut.

Hm, selvom jeg ikke ved det med sikkerhed, så er det formentlig ikke det sidste, vi ser fra Tommy. Mit bud er, at der kommer lidt mere i serien. Måske en prequel? 

Jeg er en af de heldige læsere, som modtog bogen længe før udgivelsesdatoen. Det betyder samtidig også, at jeg har læst en bog på vores iPad, selvom jeg jo ofte har været meget imod netop dette – men hvad man ikke gør for at få ytret sig tidligt i processen.

Tak for endnu en spændende krimithriller. Jeg tænker, at bogen her lander på hylden hos de læsere, som godt kan lide actionmættede thrillers.

Rækkefølgen på Tommy Thorsteinssons trilogi er som følger:

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Superlux.


KARAKTER

Trilogien rundes flot af Falkeblik af Tommy Thorsteinsson
4 / 4
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar