Boganmeldelse – Under overfladen af Claus Lohman

Boganmeldelse - Under overfladen af Claus Lohman

Under overfladen handler om virologen (læs:en person der arbejder med virus og infektionssygdomme) Martin Henderson og den arkæologistuderende og freelancejournalist Emma Fitzgerald. Man kan måske undre sig over, hvad sådan to vidt forskellige mennesker har til fælles – umiddelbart ikke det helt store – men jo længere ind i bogen man kommer, des mere smelter deres historier sammen og skaber en god synergi til sidst.

Et dykkerpar dør under mærkelige omstændigheder mellem hænderne på nogle af de dygtigste læger i byen, New York. Med sig op fra havets dyb har de taget en dræbende virus. Det viser sig hurtigt, at en ny pandemi er en reel risiko, og Martin Henderson finder pludselig sig selv i et kapløb mod tiden. En vaccine er nødvendighed for at undgå en massiv nedskæring i antallet af beboere på Jorden, så der skal handles hurtigt.

Martin bor med sin kæreste Tina, som er ansat ved New Yorks politi som kriminalassistent. Hun har oplevet lidt af hvert i sin fortid, som hun stadig døjer med og prøver at lægge bag sig.
Martins omgangskreds er relativt beskeden, og den eneste ven man i virkeligheden hører om, er hans dykkerkammerat, Jim. Det tyder lidt på, at Martins professionelle netværk har en større vigtighed for ham end personlige bekendtskaber.

Emma, bogens anden hovedperson, bor i et lille intimt kollegieværelse, hvor hun drømmer om og knokler for at blive accepteret i den krævende branche – journalistfaget. Hendes evige iver og konstante søgen efter en perfekt historie giver til slut pote, da hun vælger at følge et spor/tip, der bliver lagt i hendes dueslag på universitetet.
Emma modtager løbende nogle meget lukrative tips omkring begivenheder, som forløber ganske kort tid efter, at hun modtager brevene. Disse giver hende mulighed for at skrive rigtig gode artikler og sikrer hende indhold til hendes forsidehistorier.
Et sådan tip placerer hende lige i brændpunktet, hvor Martin bliver forsøgt overfaldet på åben gade. Artiklen om det mislykkede overfald starter snebolden, og er startskuddet til deres samarbejde.

Jeg formåede at vende samtlige sider i bogen på kun 4 dage. Spændingen holdt mig fast, og jeg blev nødt til at finde ud af, hvad der skete i bogens næste kapitler. Bogen har en vis snert af virkelighed, som er lidt uhyggelig at tænke over, når man sidder og læser den.

Jeg var oprigtigt glad for, at den unge biomedicinstuderende Jack kom ind i fortællingen. Martin blev dermed nødt til at forklare lidt omkring de forskellige arter inden for vira, hvordan de formerer sig m.m, som jeg på forhånd kun kendte meget lidt til.
Under overfladen har dermed ikke kun underholdt – den har også beriget og undervist.

Hvis ikke bogens forside angav “krimi”, havde jeg ikke gættet, at dette var en kriminalroman. Jeg ville formentlig nærmere tænke, at det er en spændingsroman. Kæresten Tina og hendes medvirken er ganske givet det blylod, der får bogens genre til at tippe over på krimigenren. Der er ikke meget aktivt politiarbejde i handlingen, så derfor tænkte jeg, som jeg gjorde.

Jeg blev fortalt inden start, at Claus Lohmans nyeste udgivelse godt kunne minde en smule om Dan Browns bøger om Robert Langdon. Jeg kan tydeligt se hvorfor. Der er nogle helt klare lighedstræk mellem de to mandlige hovedpersoner og deres forsøg på at redde menneskeheden under tidspres.

Bogen er første bind i en planlagt serie om virologen Martin Henderson og freelancejournalisten Emma Fitzgerald. Jeg glæder mig til at følge med i deres fælles videre færd.

Bogen er et sponsoreret anmeldereksemplar af forfatteren Claus Lohman og forlaget Aronsen.

KARAKTER
En rigtig god spændingsroman

Under overfladen af Claus Lohman

3 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar