Boganmeldelse – Mester Jakob af Emelie Schepp

Boganmeldelse - Mester Jakob af Emelie Schepp

Emelie Schepp har med ‘Mester Jakob’ skrevet endnu en spændingsroman om hendes hovedperson, anklageren Jana Berzelius. Bogen er femte bind i serien, og det er samtidig mit første møde med karaktererne.

To kvinder bliver fundet myrdet i byens flod med ganske kort tids mellemrum. Begge kvinder har fået syet benene sammen på langs, så deres underkrop kommer til at fremstå som en havfrues hale – eller det er, hvad efterforskerne kan konkludere. Jana Berzelius er nødsaget til at assistere efterforskningen, så gerningsmanden opsnuses, inden endnu en kvinde findes dræbt.

På bogens forside bliver det beskrevet, at Emelie Schepp er de svenske krimilæseres favorit 3 år i træk. Og jeg kan sådan set godt forstå det, selvom jeg ikke mener, at forfatteren kommer med noget banebrydende i ‘Mester Jakob’ – med det sagt kan man naturligvis heller ikke tillade sig at forvente originalitet ved hver udgivelse, men jeg savnede lidt mere end blot en traditionel og veltimet krimistruktur og spændingskurve.
Om det er fordi, at jeg er kræsen, ved jeg ikke. Men jeg vil meget gerne høre, hvad I, der har læst bogen, mener.

Jeg nævnte kort i min indledning, at Jana Berzelius og jeg ikke har noget langt forhold. Jeg vil anbefale, at man tager sig tiden til at lære seriens hovedperson at kende. Jeg vil tro, at det er givet godt ud, da de indbyrdes forhold kan være komplicerede at finde hoved og hale i. 

Efter endt læsning sidder jeg stadig tilbage med følelsen af, hvor hele “anklager-delen” kommer ind henne. Jana Berzelius virker for mig at se mere som en selvtægtskvinde end noget andet, og hendes turbulente, akavede og kritiske forhold til både far og Danilo kommer mere til udtryk end hendes arbejdsforhold. Som ny læser stillede jeg mig en smule på hælene grundet de halvsløsede karakterbeskrivelser samt den lidt vage gennemgang af miljøet.

Når alt dette er sagt, så er det en ganske glimrende spændingsroman, Emelie Schepp har skruet sammen. Man læser hurtigt 50-100 sider uden at lægge mærke til, at siderne har vendt sig. Mester Jakob er letlæselig med et meget almindeligt sprog uden alverdens svære gloser – så alle kan være med. 
Forfatteren bringer samtidig et virkelig vigtigt emne frem i lyset og forsøger at sætte fokus på nogle af de problematikker, der kan være i sådanne situationer. Det er helt bevidst, at jeg ikke nævner hvilke, da disse, for nogen, kan virke som en spoiler.

Meget negativt er blevet sagt og skrevet om ‘Mester Jakob’, men det er ikke uden grund, at jeg giver den 4 stjerner – fordi det er en rigtig god bog, som vil underholde langt de fleste i mange timer.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Hr. Ferdinand.


KARAKTER

En veldrejet spændingsroman fra svensker-favoritten Mester Jakob af Emelie Schepp
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar