Boganmeldelse – Før jeg lukker øjnene af S. J. Watson

Boganmeldelse - Når jeg lukker øjnene af S. J. Watson

Før jeg lukker øjnene er en thriller / spændingsroman af den succesfulde forfatter S. J. Watson. En langsom fængslende fortælling om en kvinde og hendes konsekvent forsvindende hukommelse.

Christine, der er bogens hovedperson, vågner op i sin seng og kan ikke huske, hvem hun er, hvor hun er, eller hvem manden ved siden af hende er. Hukommelsen er ganske enkelt fuldstændig blottet for minder og erindringer. Badeværelset er plastret til med billeder af hendes og den mand, der ligger i sengen. Hun kan se på spejlbilledet, at billederne på spejlet er taget for nogle år tilbage. Rynkerne har haft sit indtog på hendes ansigt, som hun ikke husker som en del af hendes udseende.
Manden ved hendes side i sengen viser sig at være hendes ægtemand, som hun har været gift med i adskillige år.

Christine bliver ringet op af en mand, der fortæller hende, at han er hendes læge og ønsker at hjælpe hende med at forsøge at huske hendes fortid.
Hendes problem er blot, at når hun lukker øjnene om aftenen og næste dag bryder frem, så er tavlen visket ren og hendes erindringer er væk på ny.

Før jeg lukker øjnene er en fantastisk uhyggelig fortælling om en kvinde, som mister sin hukommelse hver eneste dag. Al information hun tilegner sig i løbet af dagen forsvinder ved næste daggry.
Hun begynder hurtigt med hjælp fra Dr. Nash at skrive dagbog, hvilket egentlig er bogens primære fortælling. Dagbogen sikrer, at hun har en basisviden om hendes liv fra dagens start – om ikke andet fra tidspunktet, hvor hendes læge Ed Nash ringer og fortæller, hvor dagbogen er placeret i hjemmet.
Bogens første og sidste kapitel er ‘nutid’. De resterende kapitler er opdelt i dagbogens dage, hvor Christine beskriver hendes liv – hvad hun kan huske. Det giver bogen et rigtig godt flow og skaber dynamik i fortællingen.

Slutningen på bogen er fænomenal og overrasker formentlig de fleste. Selvom spændingen var lang tid undervejs, synes jeg, at den var fantastisk velbeskrevet.
Den opmærksomme læser vil med al sandsynlighed være forberedt på, at der er et eller andet under opsejling, men den overraskede stadig mig, hvilket jeg elsker i bøger.

Persongalleriet er ikke det største, hvilket heller gør mig noget. Det passer fint til bogens tema og omdrejningspunkt.
Alt i alt i god omgang spænding, der langsomt tager til i styrke. Efter min mening er det ikke en bog til de garvede kriminelskere, men det er en ganske glimrende bog, hvis man er kørt træt i de trivielle alkoholiserede og kriseramte efterforskere.

KARAKTER
Giv ikke op pga. den langsomme start

Før jeg lukker øjnene af S. J. Watson

3 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar