Boganmeldelse – En helt normal familie af Mattias Edvardsson

Boganmeldelse - En helt normal familie af Mattias Edvardsson

En helt normal familie er skrevet af den svenske forfatter Mattias Edvardsson. Det er en ny nordisk retssalskrimi, der i den grad skildrer et trygt familieliv på godt og ondt. 

En ung kvinde på 17 år anklages for at have knivdræbt sin kæreste – en ung forretningsmand med et lidt blakket ry. Spørgsmålene hober sig op, og et af de mest presserende er, hvorfor hun dog ville gøre en ende på hans liv. Stella, den unge kvinde, kommer fra gode kår med et sæt forældre, der henholdsvis er forsvarsadvokat og præst. Moral og sammenhold bliver for alvor sat på prøve for de to i forsøget på at få deres datter frikendt.

Jeg er ret så glad for retssalskrimier, hvilket også kan ses og læses i min anmeldelse af Palle Hyldgård Poulsens, Kastaniens DNA, som jeg læste tidligere i år. Af samme grund blev jeg rigtig glad, da ‘En helt normal familie’ tilfældigt dukkede op i min postkasse her i Odense. Flere bloggere havde talt varmt om svenskerens gigantsucces, så der var lagt i kakkelovnen til en behagelig læseoplevelse.

Bogen indeholder én forbrydelse set fra flere synsvinkler, hvilket giver bogen lidt mere kant. Først får vi lov til at opleve situationen fra faderens synspunkt, hvor det efterfølgende er datterens tur og til sidst moderens. Dette er med til at giver læseren en oplevelse af at “afhøre” alle 3 personer, som man ser ved diverse retssager. Det skal dog siges, at disse fortællinger foregår gennem de respektive personers egne øjne. Vi sidder bag roret så at sige, og får dermed både tanker og følelser beskrevet.

‘En helt normal familie’ er en ikke en kriminalroman, som vi normalt kender det. Forbrydelsen skal i denne bog ikke opklares af hovedpersonerne, og vi følger ingen kriminalkommissærer. I stedet er det følelserne, der er primus motor. I det store og hele handler bogen om en far og en mor, der forsøger at beskytte deres datter og deres familie. Undervejs bliver deres moral sat prøve, da deres respektive jobs pr. automatik indbyder til at have en høj moral.

Udover at indeholde en gribende og barsk fortælling, så indeholder bogen også en stor portion humor. Datteren har nogle helt fantastiske tankestrømme, og jeg sad flere gange på vej hjem i toget med et stort smil på læben. Hendes små kommentarer, som flere gange kunne opfattes som stikpiller, var lige i øjet, og de gav bogen et niveau mere – efter min mening.

Jeg har selv haft fornøjelsen af at læse et par anmeldelser, inden jeg selv påbegyndte min læsning. Disse anmeldelser var med til at overtale mig til at tage fat i ‘En helt normal familie’, selvom jeg ikke altid læser bøger, jeg får tilsendt uden forudgående aftale.

TIl slut vil jeg blot sige, at det er svært at sætte ord på, hvad der mangler for at min anmeldelse kunne afrundes med topkarakter. I og for sig er bogen god, interessant og skrevet i et levende og tempofyldt sprog, der motiverer til at fortsætte læsningen.
Men jeg mangler bare lidt mere spænding.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress.


KARAKTER

En gribende og barsk fortælling En helt normal familie af Mattias Edvardsson
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar