5 bøger som julegave 2018

5 bøger som julegave 2018

Hvorfor skal du give bøger som julegave? I dette indlæg giver jeg mine 5 bedste bud på en fremragende hård julegave til at lægge under årets juletræ. Det er en top 5 liste over de bedste bøger, jeg har læst i år. Heldigvis er genren krimi velegnet til begge køn. Så hvad enten man skal finde en gave til en mand eller kvinde, er det muligt at finde et bog i denne liste.
Der er en lille ekstra tilføjelse efter de 5 udvalgte bøger nederst på siden.

1# Dan Brown – Oprindelse

Den første bog jeg vil fremhæve er Dan Browns seneste udgivelse med Robert Langdon i hovedrollen. Dan Brown formår endnu engang at skabe et univers, der tiltaler enhver konspirationsfanatiker som jeg selv. Denne gang hiver Hr. Brown fat i et hyperaktuelt emne, nemlig kunstig intelligens og dets påvirkning på vores måde at leve på som mennesker den dag i dag. Jeg fik den selv i julegave sidste år og læste den på et par dage. Selvom bogen har et års tid på bagen, så er den stadigvæk fuldstændig aktuel og en glimrende bog, som vil passe under ethvert juletræ.

2# Jens Henrik Jensen – Lupus

Jens Henrik Jensen er i år udkommet med Lupus, hvor Niels Oxen igen er i hovedrollen. Tidligere udgivelser med Niels Oxen er: De hængte hunde, De mørke mænd og De frosne flammer. Min far har anmeldt Lupus her på bloggen og givet bogen 5 stjerner ud af 5 mulige.
Bogen er en selvstændig kriminalroman, som kan læses uden yderligere introduktion til Jens Henrik Jensens Oxen-univers.
En sidenote er dog, at man netop nu kan købe en “Oxen boksen”, hvor man får trilogien i en samlet boks.
Du kan læse anmeldelsen af Lupus her.

3# Lars Kepler – Lazarus

Lazarus er 7. bind i serien om Joona Linna – den finske efterforsker. Endnu engang har det svenske ægtepar, der står bag pseudonymet Lars Kepler, skabt en pageturner.
Jeg var ikke selv helt overbevist, men jeg har læst mange andre anmeldelser, som skamroser bogen. Hvis man er vild med uhygge og morbide beskrivelser af mord, så er Lars Kepler et must-read for enhver krimifan.
Du kan læse min anmeldelse og begrundelse af de 3 stjerner her.

4# Michael Katz Krefeld – Mørket Kalder

I stedet for at skamproducere Ravn-serien så har Michael Katz Krefeld valgt at gøre det eneste rigtige – nemlig at holde en kort pause og udgive en selvstændig fortælling. Jeg var ovenud begejstret for Mørket kalder, og jeg kan stort ikke sætte en finger på noget i denne bog. Cecilie Mars er vores nye hovedperson, som har en smule Katrine Bergman over sig. Så hvis man kunne lide Protokollen eller Sort sne falder, så vil Mørket kalder uden tvivl være et hit.
Du kan finde hele anmeldelsen her.

5# Steffen Jacobsen – Ghostwriter

Steffen Jacobsen har skrevet en ny kriminalroman i serien om Lene Jensen og Michael Sander. Præcis som de tidligere bøger i serien, er Ghostwriter ligeledes skrevet i et højdramatisk tempo, der får siderne til at forsvinde.
Bogen kan læses uden, at man har stiftet bekendtskab med de to hovedpersoner tidligere, hvilket jeg selv gjorde uden at mangle noget. Det er en ganske glimrende krimi, og du kan læse min anmeldelse her.

Ekstra – Søren Sveistrup – Kastanjemanden

Som med så meget andet, så kommer der her en ekstra bog, som enhver krimielsker vil blive helt ekstatisk over at få fingrene i. Efter min mening er det årets krimi – Kastanjemanden af Søren Sveistrup. Der er ikke så meget at sige til det, andet end at alle bør læse denne bog. Den indeholder alt, hvad en kriminalroman skal kunne.
Min anmeldelse er at finde lige her.

Jeg håber, du kunne bruge denne lille oversigt over, hvad jeg synes, du skal bruge dine julegavekroner på i år. Bøger som julegave går man aldrig galt i byen med.

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar