Boganmeldelse – Dødemandsbugten af Thomas Rathsack

Boganmeldelse - Dødemandsbugten af Thomas Rathsack

”Dødemandsbugten” er tredje bog i thrillerserien om jægersoldaten Michael Plessner, og det er en absolut spændende og fængende bog med action i ordets egentlige forstand fra start til slut.

Når jeg først nu anmelder bogen, som oprindeligt udkom på Politikens Forlag i 2015, så skyldes det et tilfælde eller måske snarere et spøjst sammenfald af omstændigheder.
Jeg havde fået lov til at snige mig med i skyggen af sønnike Mathias, der som bogblogger var inviteret af Politikens Forlag til et tidligt morgenmadsmøde med nogle spændende forfattere på Krimimessens første dag her i starten af april, og her mødte vi bl.a. Thomas Rathsack, som fortalte om sin seneste bog i Plessner-serien, ’Djævlens Døtre’.

Jeg kendte godt Rathsack i forvejen, bl.a. var jeg en af dem, der havde været med til at forøge Dagbladet Politikens oplag med en 7 – 800 % (i hvert fald for en enkelt dag) i 2009, da de frisk og frejdigt offentliggjorde hans kontroversielle bibliografi ’Jæger – i krig med eliten’ om livet som jægersoldat såvel i Jægerkorpset som i forbindelse med en række specialoperationer for Forsvaret bl.a. i Afghanistan.
Ligeledes havde jeg for nogle år siden læst ”Sort Daggry” – andet bind i Plessner-serien og havde syntes rigtig godt om bogen.

Mødet med Rathsack til Politikens brunch i Horsens var meget inspirerende – en spændende person, der var god til at fortælle om sine bøger og sit arbejde som forfatter. Så derfor fandt jeg altså ’Dødemandsbugten’ frem fra afdelingen for endnu ikke læste bøger og kastede mig over den – og det har jeg bestemt ikke fortrudt.
Jægersoldaten Michael Plessner arbejder nu som specialist i dynamitsprængninger i Nuuk på Grønland, hvor han har slået sig ned efter på tragisk vis at have mistet sin kone og sin unge søn.

Han får kendskab til, at et slædehold fra den danske Siriuspatrulje er meldt savnet og frygtes omkommet som følge af en voldsom snestorm. En af de forsvundne er Plessners bedste ven, Mulle, som han i mange år har været jægersoldat sammen med. Plessner støder ved et tilfælde på den smukke Maliki, der er geolog, og som indimellem er på ekspeditioner i det område, hvor man sidst havde hørt fra det forsvundne slædehold, og hun er kommet i besiddelse af oplysninger om, at Mulle måske stadig er i live, så derfor beslutter de to sig for at drage af sted til området for at søge efter ham.

Det bliver en spændende og farlig færd ad flere omgange og med dramatiske opgør med skruppelløse kinesiske gangstere af den værste skuffe. Udover de voldsomme konfrontationer med rå narkogangstere og kyniske forretningsfolk, der dræber alle, som ikke makker ret, så rummer bogen også nogle flotte beskrivelser af den grønlandske natur og giver et godt indblik i de fantastiske oplevelser, som medlemmerne af Siriuspatruljen også har på deres ture over den grønlandske indlandsis.

Dødemandsbugten fik mig i et fast jerngreb allerede fra start, og den fortjener så rigeligt at blive belønnet med 4 ud af fem stjerner. Og jeg vil se frem til at læse ’Djævlens Døtre’, der jo som tidligere nævnt er den seneste udgivelse i serien om jægersoldaten Michael Plessner.


KARAKTER

Dødemandsbugten fik mig i et fast jerngreb allerede fra start Dødemandsbugten af Thomas Rathsack
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar