Boganmeldelse – Datahelten af Benjamin Lamberth

Boganmeldelse - Datahelten af Benjamin Lamberth

Datahelten er skrevet af debutforfatteren, Benjamin Lamberth. Bogen er en aktuel spændingsroman og thriller, der handler om, hvad der kan ske, når sociale medier og algoritmer overtager vores liv.

Peter er en far, der har oplevet det værste, en forælder kan opleve. Miste sit barn. De sociale medier har været med til at ødelægge datterens liv, og Peter kan intet andet stille op end at forsøge at gå til analogt modangreb mod mastodonterne, der lever af den globale datakrig. I sit forsøg møder han modstand, som ønsker at bremse ham.

Datahelten er en nem bog og var meget hurtig at læse. Ydermere er det en kort bog, der skildrer nogle af de problemer, som sociale medier også kan være med til at skabe for os brugere. De fleste af os har prøvet at snakke om nogle emner eller et produkt, hvor vi efterfølgende ser en reklame på sociale medier om netop samme emne eller produkt. Facebook og Instagram har i flere år været anklaget for at lytte med til samtaler hos deres brugere, men der er fortsat ingen beviser, der for alvor kan fælde giganterne.

Desværre fandt jeg bogen lidt småkedelig på trods af, at emnet er højaktuelt. Jeg læste bogen hurtigt, men det var egentlig mest fordi, at den var nem at læse – ikke fordi jeg “bare måtte læse videre”, desværre. Jeg håber, at forfatteren skriver endnu en bog, fordi algoritmer kan være et yderst interessant værktøj i en kriminalroman. 

Jeg arbejder selv i branchen og bruger data i mit arbejde, og jeg har derfor en mening om bogens omdrejningspunkt, som jeg gerne vil dele herunder.

Jeg mener, at man kan opfatte reklamer på eksempelvis sociale medier på to måder. Enten kan man føle, at det er et brud på ens grænser, og det kan måske virke lidt skræmmende. På den anden side kan man se det som en positiv ting. I stedet for at blive eksponeret for alverdens irrelevante reklamer, som vi kender det fra TV-spots, så gør sociale medier det muligt at se reklamer for virksomheder, som er relevante for en. 
Min mening om indsamling af data og brug af disse er måske lidt anderledes end andres. Den er ikke præget af min egen profession i marketingbranchen, men i stedet af alle de reklamer, jeg selv udsættes for på daglig basis.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forfatteren og forlaget Byens Forlag – tusind tak for bogen.


KARAKTER

Idéen var god, men bogen mangler lidt Datahelten af Benjamin Lamberth
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar