Boganmeldelse – Clinch af Martin Holmén

Boganmeldelse - Clinch af Martin Holmén

Clinch er en krimithriller skrevet af den svenske gymnasielærer og forfatter, Martin Holmén. Bogen er hans debutroman, og jeg må indrømme, at jeg virkelig blev positivt overrasket over, hvor god bogen var.

Harry Kvist, den tidligere bokser, har fået sig et nyt hverv. Han lever nu af at indsamle gæld fra respektive skyldnere for sine kunder. Han udnytter sine evner til at tæske disse skyldnere for at få dem til at betale deres restgæld. Han seneste offer blev efterladt gennembanket, og da Harry næste dag vender tilbage, er lejligheden brændt ned og skyldneren død. Harry Kvist bliver hurtigt mistænkt af politiet, og bogen ud handler for ham om at få renset sit navn, hvilket leder ham forbi glædespiger, lejemordere og andet “godtfolk”.

Handlingen foregår i et Sverige, hvor DNA-spor ikke virker til at være den største del af politiets repertoire. 1930 er samtidig en tid, hvor Sverige er blevet godt og grundigt amerikaniseret, når det kommer til biler. Flere gange bliver gamle amerikanske biler nævnt såsom Buicks og lignende.

Bogen er ekstremt velbeskrevet. Martin Holmén formår at skabe et univers, hvor læseren virkelig kan leve sig ind i fortællingen. Clinch er en bog, der har et fornuftigt højt tempo, men samtidig også krydrer det med nogle dialoger, der tager spændingen og dramatikken ud af bogen – det fungerer alt i alt rigtig fint.
Samtidig er bogen skrevet som en jeg-fortælling. Det er ikke altid, at det falder i lige god jord hos mig, men lige denne gang fungerer det egentlig okay og er med til at gøre hovedpersonen i Clinch endnu mere levende.

Det skal også lige siges, at jeg flere gange sad og grinede lidt for mig selv. Fordi Martin Holmén skriver både godt, og samtidig har han humor. Jeg håber, at folk kan nikke genkendende til mine oplevelser, men om ikke andet, så var jeg underholdt af spænding som humor.

Bogen har en lidt pudsig hovedperson. Harry Kvist er tidligere næsten professionel bokser, og han har tilbøjeligheder til at have kønslig omgang med mænd – ikke sagt, at der er noget fordækt i dette, men boksning synes at være en en relativt maskulin sport. Jeg forsøger ikke at forklare mig yderligere ud af dette afsnit, da jeg helt sikkert vil rode mig ud i noget være skidt, hvis jeg fortsætter. Men jeg håber, I forstår, hvor jeg vil hen – uden at være diskriminerende eller på anden vis have fordomme.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Turbine – tusind tak for bogen.


KARAKTER

En interessant og spændende thriller Clinch af Martin Holmén
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar