Boganmeldelse – H.C. Andersen-morderen af Sanne og Brian Wind-Hansen

Boganmeldelse - H.C. Andersen morderen af Sanne og Brian Wind-Hansen

H.C. Andersen-morderen er første bog i en ny serie af det danske forfatterpar, Sanne og Brian Wind-Hansen. Bogen foregår i Odenses gader, hvilket ikke er specielt hyppigt set i krimiens verden. Så det er dejligt, når man selv som indfødt odenseaner endelig kan opleve at se handlingen finde sted i ens fødeby.

En ung tiårig pige bliver fundet dræbt i en baggård i Odenses gader fremstillet som i et af H.C. Andersens mange eventyr – Den lille pige med svovlstikkerne. Pigen er både fuldstændig forfrossen, sammenbøjet og med hænderne samlet om et bundt svovlstikker. Tom Kross bliver sat på sagen på baggrund af hans enorme erfaring, og han ender hurtigt med at tage kontakt til den lokale H. C. Andersen-ekspert. Imens ender krisepsykologen Dina Beck med at blive involveret i sagen, og hendes kendskab til brutalitet og ondskab kommer dermed til sin ret.

Første bog i serien om Kross og Beck er værd at læse for enhver krimielsker. Lad det være slået fast med syvtommersøm. Jeg var godt underholdt fra start til slut – og det ovenikøbet sammenholdt med, at jeg blev glædeligt overrasket over at blive mindet om ‘Smedebakken’, hvor jeg som ung knægt hver eneste vinter brugte en masse tid på at kælke med mine barndomsvenner. 
Jeg er selv vokset op i Stige og Søhus, hvor bogens hovedpersoner bliver ledt hen. Langt om længe kan jeg forstå den glæde og interesse, der er, når læsere kan genkende nogle af virkelighedens vartegn eller beliggenheder i bøgernes verden.

Når man læser en fysisk bog, som tidligere udelukkende har været skrevet til lydmediet, så skal man lige omstille sig til formatet. Måske er det ren indbildning, men jeg synes, at der er forskel på at høre en bog, der er skrevet til Mofibo eller en af de andre tjenester, og så læse en bog, hvor det primære mål er at blive trykt i fysiske eksemplarer.
Jeg ved ikke, om jeg står lidt alene med denne opfattelse, men set fra min synsvinkel er der forskel – og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

H.C. Andersen-morderen er en spændende fortælling, og en bog jeg læste med stor interesse. Den er fængende, men forventer man en kriminalroman, hvor der bliver leget og tryllet lidt med sproget, så bør man gå andre steder hen.
Jeg glæder mig til at sæson to, eller anden bog i serien om man vil, udkommer. Hvorvidt forfatterne formår at genskabe de interessante aspekter af Odenses byliv og dramatikken fra H.C. Andersen-morderen i en ny roman, kan jeg næsten ikke vente med at finde ud af.

Kort fortalt: læs eller lyt til bogen hvis du vil have en krimi, hvor du ikke skal tænke specielt meget. Læn dig tilbage og lad dig underholde. Bogen er glimrende til dette – men ikke meget mere end det.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress – tusind tak for bogen.


KARAKTER

En krimi fyldt med kvalitet H.C. Andersen-morderen af Sanne og Brian Wind-Hansen
4 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar