Boganmeldelse – Blod på sneen af Jo Nesbø

Boganmeldelse - Blod på sneen af Jo Nesbø

Blod på sneen er en standalone thriller fra den norske succesforfatter. Hvis man forventer en bog i samme stil som Harry Hole serien, så kan man godt tro om igen. Det er på ingen måde en bog, der ligner hans normale sikre skrivestil, og det er synd og skam.

Bogen er en personlig fortælling, hvor man følger en norsk lejemorder, der bliver bestilt til at slå sin chefs kone ihjel. Normalt gør han sig ingen overvejelser, når han slår sine planlagte “mål” ihjel. Det er ganske enkelt et stykke arbejde, der skal udføres.
Det skal dog vise sig, at blive sværere for vores hovedperson med denne opgave. Han gør sig nogle grundige overvejelser om, hvorvidt det er en god eller dårlig idé at udføre det betalte arbejde for sin chef. Hvorfor vil chefen have konen slået ihjel. Hvad gør, at hun ikke skal være en del af denne verden længere.
I stedet for at adlyde ordren prompte, vælger vores lejemorder at blive detektiv for en kort stund og betragte kvindens gøren og laden fra en lejlighed placeret på den anden side af gaden.

Vores hovedperson gør sig nogle alvorlige tanker omkring hans erhverv og samtidig også sin fortid. Vi får som læser en dyb indsigt i disse tanker, da bogen, som tidligere nævnt, er en personlig fortælling.

Bogen er en kort roman på kun 158 sider, der er meget let læselig og ikke kræver det helt store fokus. Jeg vil anbefale bogen som et supplement ved siden af anden læsning – det var sådan, jeg selv valgte at læse bogen.
Det er en kende svært at beskrive bogens handling på anden vis uden at afsløre, hvad den ender med. Jeg synes dog, at den var en smule kedelig og manglede lidt kant.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så har Jo Nesbø skabt en fascination hos mig. Jeg er en fanboy, og det kan jeg ikke komme udenom. Det er desværre også det, der gør denne anmeldelsen ekstra sørgelig/kedelig, fordi jeg synes ikke, at han slap specielt godt afsted med Blod på sneen. Den var kedelig og uden specielt meget spænding. Måske jeg ikke fangede en dybere mening med bogen, som det ellers var planlagt – det skal jeg ikke kunne sige. Jeg sidder desværre bare ikke tilbage med en god eftersmag.

KARAKTER
Kedelig og uden spænding

Blod på sneen af Jo Nesbø

2 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar