Boganmeldelse – Ondskab af Chris Carter

Boganmeldelse - Ondskab af Chris Carter

Ondskab er 6. selvstændige bog af Chris Carter, hvor vi endnu engang har Robert Hunter i hovedrollen. Lad mig blot sige det med det samme – jeg er fan. Det er første bog, jeg læser af forfatteren, og jeg var fuldstændig betaget af den grusomhed, som han beskriver.

Hvad der synes som et helt tilfældigt uheld ude på landet i Wyoming viser sig pludselig at være en uvurderlig gave i jagten på en endnu uopdaget seriemorder. Denne morder har huseret USA i mere end 25 år og har et utal af brutale drab bag sig. Robert Hunter bliver tilkaldt for at afhøre den anholdte, men deres indbyrdes forhold skal vise sig at gå længere tilbage, end man skulle tro.

Jeg havde modtaget forfatterens nyeste bog med posten. Alle, inklusiv forfatteren selv, fortæller, at man bør læse forgængeren – altså Ondskab – først. Jeg lyttede til de mange anbefalinger og derfor kommer denne anmeldelse, selvom det efterhånden er en bog med en del år på bagen.

Da jeg først begyndte på Ondskab, havde jeg ikke mange tanker om, hvem eller hvad Chris Carter var for en størrelse – eller hvorfor så mange læsere var faldet pladask for hans skriverier. Det ved jeg nu. Hvis man har set filmen ‘Seven’ med Brad Pitt og Morgan Freeman og synes om den, så vil man også kunne lide denne bog. Jeg kunne ikke lade være med at lade tankerne gå i retning af David Finchers fantastisk uhyggelige thriller, eller gyser om man vil, fordi seriemorderen i Ondskab er tilpas ondskabsfuld og hensynsløs lig filmen ‘Seven’, som i øvrigt spilles helt fantastisk af Kevin Spacey – jeg håber ikke, at dette spoiler noget for nogen.
Selvom jeg ser visse ligheder, så er bogen stadig noget for sig, da den har mange andre kvaliteter, som film helt åbenlyst altid vil mangle. 

Chris Carter er en genial plotmager, og jeg kan intet andet end at give bogen topkarakter. Jeg var så betaget af hele Robert Hunter-universet, at jeg slet ikke kunne stoppe afspilningen, når først jeg var kommet i gang.

Af samme grund er jeg også ked af, at jeg ikke tidligere har læst Chris Carter. Det skal der laves om på nu, fordi inden længe kommer endnu en anmeldelse af forfatteren – nemlig hans nyeste skud på stammen, Nemesis. Dette er en efterfølger til Ondskab, hvor vi igen får lov til at følge Robert Hunters jagt på ondskaben, der altid vil ligge og lure.

Jeg lyttede til bogen via Mofibo, hvilket jeg har fået sponsoreret i nogle måneder, så derfor indeholder dette indlæg også reklame. 

Linket her er et reklamelink til Mofibo og giver alle nye brugere 30 dages gratis abonnement. Jeg tjener intet på dette.


KARAKTER

Jeg er kæmpe fan! Ondskab af Chris Carter
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar