Boganmeldelse – Sorger af Inger Wolf

Boganmeldelse - Sorger af Inger Wolf

Sorger, skrevet af den danske forfatter Inger Wolf, er nu udgivet i fysisk eksemplar hos forlaget People’sPress. Bogen har tidligere været skrevet udelukkende til lyd – i flere episoder – men nu er den udkommet i en fysisk udgave.

I en dansk landsby, hvor der normalt ikke sker en hel masse, brænder et familiehus ned til grunden. Ud over tragedien med det nedbrændte hus er familiens to sønner forsvundet sporløst i det lille lokalsamfund.
Den kvindelige brandefterforsker Klara Larsen bliver tilkaldt sammen med hendes mandlige assistent, politimand Sebastian Vinther, for at assistere det lokale politi i efterforskningen. Gennemgangen af huset gemmer på en bestialsk forbrydelse, som skal vise sig at forgrene sig ud i det lille samfund i langt større grad, end nogen havde frygtet.

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke er helt sikker på, om bogen hedder Sorger, eller om den hedder Pyromanen. Måske er der en venlig sjæl, som kan forklare mig, hvordan det hænger sammen, fordi hos Storytel hedder bogen Pyromanen, men det virker til, at den fysiske udgave har fået navnet Sorger. Jeg håber ikke, at jeg skaber en masse forvirring for jer derude, men jeg er selv en smule konfus lige på dette punkt. Derfor er jeg ked af, hvis jeg har taget fejl.

Bogen bringer, for mig at se, desværre ikke noget ekstraordinært til krimigenren. Det var lidt en tør omgang, som der ikke var meget fut i. Selvom emnet er ekstremt skræmmende for langt de fleste af os, så udeblev spændingsmomentet til tider lidt for ofte. Jeg kunne simpelthen ikke mærke spændingen.
Ild kan være yderst charmerende, men det kan samtidig også være hamrende uhyggeligt, hvis det går hen og bliver ukontrollerbart. Jeg tror, at bogen kunne have rørt mig mere, hvis vi fik endnu flere brande eller flere familier involveret i handlingen. Naturligvis beskriver Sorger tidligere episoder, men de er efterhånden gamle og ikke helt up to date i bogen.  

Vi får til gengæld lov til at følge en ny type hovedperson og dermed også en ny vinkel på efterforskningen af en forbrydelse. Det var et veldrejet ‘take’, og det er spændende at se, hvad Inger Wolf tænker, at der skal ske med Klara Larsen i fremtiden.
Hovedpersonens indre dæmoner kommer i den grad til udtryk, og hendes makker forsøger at åbne hende op, da hun kæmper med langt større personlige ting end bare at efterforske brande.

Persongalleriet er en smule tyndt beskrevet, og vi får kun lige lov til at skrabe i overfladen på langt de fleste af de medvirkende. Det er synd, fordi tanken bag bogen er glimrende efter min mening. Den eneste, vi kommer rigtigt ind under huden på, er gerningsmanden. Vedkommende er dog rigtig fint karakteriseret.
Med fare for at lyde alt for meget som Jesper Buch fra Just-eat og kendt fra “Løvens hule”, så var ideen om bogen god, men den manglende desværre eksekvering.

Slutningen var triviel og alt for nem at gennemskue.

Indlægget indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress – mange tak for det.


KARAKTER

Jeg var ikke helt overbevist Sorger af Inger Wolf
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar