Boganmeldelse – Offer af Paul Cleave

Boganmeldelse - Offer af Paul Cleave

‘Offer’ af Paul Cleave er anden bog i serien om Joe Middleton. Jeg har tidligere læst og anmeldt første bind i serien, som hedder ‘Det syvende mord’. Paul Cleave har refereret til Joe Middleton i andre af sine bøger, men efter en del år valgte han at skrive en efterfølger.

Joe er sat bag lås og slå. Inden længe skal der stemmes om, hvorvidt dødsstraffen skal genindføres i New Zealand, hvor Joe bliver første testperson, hvis aftalen bliver vedtaget. Han kan dog ikke huske, at han har slået nogen ihjel, og han mener derfor ikke, at han kan dømmes af en jury for noget, han ikke kan erindre at have gjort. Hans medskyldige Melissa ønsker at gøre en ende på Joes liv, hvilket der også er andre, som ønsker. Carl Schroders største ønske er dog at få lukket låget på sin største sag og på den måde komme videre. 

Du skal uden tvivl læse “Det syvende mord” først – denne er en direkte fortsættelse. Nogle gange kan man sagtens springe nogle bøger over i en serie uden at misse så meget som et punktum. Andre gange misser man mere eller mindre hele historien, hvis man vælger at droppe tidligere bøger. Det er fuldstændig sådan, man vil opleve det, hvis man ikke læser ‘Det syvende mord’, inden man læser ‘Offer’. Jeg er nærmest hundrede procent sikker på, at man vil fortryde, hvis man ikke får forhistorien med, da der gemmer sig så meget skjult viden i første bind. Gør derfor dig selv den tjeneste at læse serien i sin rækkefølge. Du slipper ikke godt fra det andet.

Der er ingen tvivl om, at Joe er skingrende skør. Men det at følge seriemorderen på allertætteste hold er i og for sig ganske interessant. Endnu engang er bogen splittet i en jeg-fortæller og en fortæller i tredje person. Det skaber en dynamik i fortællingen, der kun klæder bogen.
Som med ‘Det syvende mord’ er humoren sort. Hvilket er en herlig tilføjelse til den ellers lidt tørre og langtrukne fortælling. Fordi den er lang. Lidt over 500 sider om en seriemorder, var lidt af en omgang. 

Jeg elskede sidste kapitel, men så var der lige lidt med epilogen. Jeg var klar til at skulle forestille mig en hel masse og danne min egen slutning af ‘Offer’, men af en eller anden uforklarlig årsag vælger Paul Cleave at skrive slutningen, som han havde tænkt – og det var en helt anden, end den jeg havde i tankerne.

‘Offer’ er en helt fin roman, men den kedede mig fra tid til anden.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget Jentas


KARAKTER

Du skal væbne dig med tålmodighed Offer af Paul Cleave
3 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

2 Comments

  • Den anmeldelse du har lavet om offer af Paul Cleave er rigtig god, men vil lige informere dig om at bogen er 7 bind i serien

    • Hej Søren
      Nå for pokker, jeg var overbevist om, at det var andet bind i serien om Joe Middleton og syvende bind af forfatteren samlet set 🙂

Skriv en kommentar