Boganmeldelse – Ghostwriter af Steffen Jacobsen

Boganmeldelse - Ghostwriter

Ghostwriter er Steffens Jacobsens 5. selvstændige bind i serien om politikommissæren Lene Jensen og hendes mand, privatdetektiven Michael Sander.

En højprofileret forretningsmand indenfor medicinalbranchen, findes død i sin bil på en parkeringsplads i Nordsjælland. Alting tyder på at direktøren har begået selvmord i sin bil ved hjælp af en pistol. Ikke langt derfra findes en ung mand myrdet ved et pistolskud gennem hovedet – manden viser sig at være den ghostwriter, der blev hyret til at skrive direktørens biografi.
Lene Jensen leder efterforskningen af sagen om de to døde mænd, som viser sig at grave dybt i den globale medicinalbranche, og pludselig peger efterforskningen også Lene i retning af hendes egen mand, Michael.

Lene og Michaels forhold bliver igen udfordret i Ghostwriter. I og med de begge efterforsker den samme sag, så kommer de på tværs af hinanden. Lene er nødsaget til at blive på den rette side af loven, da hun er politikommissær, mens Michael kan tage lidt andre og lidt mere alternative metoder i brug. Det betyder samtidig også, at Lene flere gange bliver nødt til at dække over Michael. Det er ikke fordi, at Michael er sjusket. Tværtimod.

Jeg er helt vild med Lene og Michaels datters medvirken. Hendes meget veludviklede sprog gør hende i højere grad til en ligeværdig karakter på højde – om ikke andet så sprogmæssigt – med de voksne. Hun er en sjov karakter, der formentlig kommer til at udvikle sig til noget af en dramaqueen i de kommende bøger, hvis der altså kommer flere i serien.

Steffen Jacobsen er tidligere overlæge, hvilket man godt kan fornemme på hans sprogvalg. Han er meget både beskrivende og faglig i sine begreber, når han beskriver mord, menneskekroppen og generelle fakta fra medicinalbranchen.
Hans sprog i bogen er tempofyldt og levende – præcis som handlingen i bogen. Kapitlerne er korte, hvilket er med til at opretholde dynamikken. Jeg nåede aldrig til at punkt, hvor jeg kedede mig under min læsning.
Jeg fik nogle små associationer til Stieg Larssons Lisbeth Salander og hendes karakter, da jeg læste Ghostwriter – og det er ikke en dårlig ting.

Jeg vil med ro i sindet sige, at man godt kan læse Ghostwriter selvstændigt uden tidligere at have stiftet bekendtskab med Lene Jensen og Michael Sander. Der er, som i de fleste andre bogserier, referencer til tidligere bøger, men der er ikke noget deri, som man misser i min optik. Jeg vil dog skynde mig at sige, at hvis man ikke har læst nogen af bøgerne i serien, så skylder man sig selv at få det gjort – timerne er givet godt ud.

Bogen er en ganske glimrende kriminalroman, der aldrig står stille. Jeg glæder mig til at læse mere fra Steffen Jacobsen i fremtiden.

Anmeldelsen indeholder reklame, da bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof.

KARAKTER
En krimi med fart over feltet

Ghostwriter af Steffen Jacobsen

4 / 5

Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar