Boganmeldelse – Marco Effekten af Jussi Adler Olsen

Boganmeldelse - Marco Effekten af Jussi Adler Olsen

Marco er en ung dreng på 15 år, der lever i dyb kriminalitet med hans roma-familie. De lever uden opholdstilladelse i Danmark og bestjæler intetanende borgere på daglig basis i indre København.
Zola, Marcos onkel, leder banden med hård hånd og straffer ulydige medlemmer uden tøven. Der er ikke mange i – og uden for klanen, der tør siger lederen imod.

Alt imens vi følger med i Marcos gøren og laden får vi en ny sag koblet til Københavns politis Afdeling Q. Sagen leder Carl Mørck og hans team i retning af den finansielle sektor og bankverdenen. Det viser sig at Marco har mere med den nye sag hos Afdeling Q at gøre end først antaget.

Jaget fra flere fronter flygter Marco igennem den københavnske jungle og forsøger at holde sig på den rigtige side af loven.
Marco kører en parallel privat efterforskning, sideløbende med politiet. Her afleverer han små noter og hints til Carl i håb om hurtigere opklaring af familiens ulovlige handlinger.

Marco Effekten er en af de bøger, jeg har været længst om at tygge mig igennem. Den fangede mig aldrig helt – måske på grund af hele det politiske aspekt. Den mindede mig af flere omgange om Jussi Adler Olsens tidligere roman: Firmaknuseren. Den var jeg på samme vis længe om at få læst færdig.
Efter min mening er Marco Effekten den bog i rækken, der har tiltalt mig mindst.

Bogen er, som tidligere nævnt, på ingen måde tro mig sine tidligere søskende. Måske fremtidige udgivelser fra Jussi Adler Olsen sadler om og finder tilbage til den oprindelige intense stil, som vi kender dem.

Når alt dette er sagt, så får vi til gengæld serveret en smule mere info om den hemmelighedsfulde Assad. Det er ikke meget, men det er nok til at vække interessen endnu engang om, hvem han er og hvilke tilhørsforhold, han har.

Efterfølgeren til Journal 64 har ikke fulgt i samme stilsikre spor som sin forgænger. Den lander desværre udenfor podiet over bedste krimier udgivet af dansker-darlingen, Jussi Adler Olsen.

KARAKTER
Kedelig og uinteressant

Marco Effekten af Jussi Adler Olsen

2 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar