Hobbitten på TV2 Zulu

Hobbitten bog Vs. Filmene

I disse dage kører J.R.R Tolkiens Hobbitten over skærmen på TV2 Zulu. Det er en bog, der mærkeligt nok blev delt op i 3 film – formentlig på grund af den succes, Ringenes Herre trilogien opnåede. Når man ser handlingen i de forskellige film, så er der umiddelbart ikke materiale til mere end én film. Peter Jackson har malket godt og grundigt på den goodwill, som bøgerne og herefter filmene har opnået.

Bogen lægger heller ikke op til at have indhold nok til at skulle underholde ad 3 omgange. Da jeg læste den i sin tid, var jeg godt underholdt, men heller ikke mere end det. Efter min mening er Ringenes Herre trilogien langt bedre skrevet og samtidig også mere underholdende.
Desværre har jeg aldrig haft muligheden for at læse de resterende bøger i “samme” univers udgivet af Tolkien. Jeg har ladet mig fortælle, at Tolkiens Skabelsesberetning skulle give ny viden til denne verden, til dem, der er lige så glade for universet som jeg.
Jeg skal dog ikke kunne udtale mig om, hvorvidt det er rigtigt eller forkert – endnu. Min tanke er at skulle have tilføjet dem til min lille samling.

Tolkien har altid været en af de forfattere, der har tiltalt mig mest. Mest af alt grundet hans medfødte begavelse og naturlige sprogøre. Alene det, at han har skabt flere sprog i sine forskellige universer er mildest talt imponerende.

Jeg synes dog stadig, det er synd, nu hvor jeg sidder og kigger på “Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark” i skrivende stund, at de har ødelagt oplevelsen – i hvert fald for mit vedkommende. Jovist, filmene er underholdende og gjort mainstream, men for pokker hvor de skinner af Hollywood.
Hvis de på et tidspunkt påtænker at skulle genskabe Ringenes Herre og de dertilhørende fortællinger, hvilket de formentlig gør på et eller andet tidspunkt, så håber jeg, at de tænker lidt mere over tingene, end der efter min mening blev gjort med Hobbitten.

Det var lige en onsdags tanke, der blev gjort til skrevne ord på en kaffe fattig dag i Odense.

 

Tidligere indlæg
Næste indlæg

3 Comments

Skriv en kommentar