Boganmeldelse – Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor

Boganmeldelse - Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J. Tudor

Dengang Annie Thorne forsvandt er 2. bog af den britiske forfatter C.J.Tudor. Hun har tidligere forfattet “Kridtmanden”, som blev en succes ude som hjemme. Bogen er ikke en del af serien og kan derfor uden problemer læses selvstændigt.

Annie Thorne forsvandt en aften og var væk i hele 48 timer. Hun kom tilbage, men hun ville hverken fortælle hvor hun var, eller hvad der var sket med hende. Efter hun vendte tilbage, begyndte tingene er gå skævt.
Nu er Joe tilbage i sin gamle barndomsby Arnhill, hvor han på ingen måde bliver taget godt imod. Han flytter ind i et gammelt hus, hvor en mor for nylig har slået sig selv og sin søn ihjel.

Spøgelser, genfærd og uhyggelige barndomsminder er, hvad der kendetegner denne bog. Vi kommer helt ind i hovedet på vores hovedperson Joe Thorne, som først mistede sin lillesøster Annie i 48 timer og efterfølgende i en tragisk bilulykke. Hvad der skete med søsteren hjemsøger stadig Joe, og han forsøger febrilsk at finde frem til en forklaring.

Jeg er ikke helt sikker på, om jeg vil kalde bogen for en krimi eller thriller. Det er måske i højere grad en gyser. Jeg læste de sidste 100 sider lige inden sengetid.. Det var dumt. Jeg blev nemlig nødt til lige at gå en tur i lejligheden, inden jeg gik i seng. Jeg ved, at det lyder fjollet, men jeg blev faktisk en smule bange. Selvom jeg anser mig selv som en relativ hård type, som ikke anvender sine ikke hænder som skjold foran TV’et, så krøb bogen alligevel ind under huden på mig til sidst

Jeg er helt sikker på, at Dengang Annie Thorne forsvandt er en bog der deler vandene. Enten er man tilhænger af måden, bogen er skrevet på, eller også fanger man slet ikke forfatterens intention med bogen. Jeg er fan. Jeg blev flere gange overrasket over, hvor skræmt jeg blev over elementer og små tidligere episoder i takt med, at jeg læste.
Et sted, relativt sent i bogen, bliver Annie beskrevet stående ved hendes vindue i børneværelset – vi er her igang med et tilbageblik. Måden hun bliver beskrevet på, mindede mig ekstremt meget om pigerne i Stephen Kings bog, The Shining.

Nu hvor jeg har nævnt Stephen King og The Shining – Ondskabens hotel på dansk – så kommer man ikke uden om Jack Nicholsons præstation i filmen baseret på bogen. Jeg tror, at Dengang Annie Thorne forsvandt kunne blive en fantastisk film. Den er tilpas uhyggelig og tilpas mærkværdig til at kunne tiltrække det brede publikum. Dette er også, selvom vi ikke har nogen Jack Torrence i Dengang Annie Thorne forsvandt.

Kan man lide måden Stephen King skriver på, så vil man i den grad også kunne lide C.J. Tudor. Du bør læse Dengang Annie Thorne forsvandt, hvis du vil have en psykologisk thriller / gyser, der har lidt af det hele i sig. Jeg var om ikke andet virkelig godt underholdt, selvom jeg oftest holder mig til krimigenren.

Bogen er tilsendt som anmeldereksemplar af forlaget Gyldendal. Tusind tak.


KARAKTER

Er du til Stephen King, vil du elske den Dengang Annie Thorne forsvandt af C.J.Tudor
5 / 5
Tidligere indlæg
Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar